Lugn dag

Idag har varit en lugn dag för mig och wilma. Linnéa och Bea var iväg på Svabergs anläggning som vi var tidigare och Anki hade påbörjat sin resa hem på morgonen så vi var själva på skolan idag. Vi gick upp och åt frukost vid kl 7:30 och idag blev det lyxfrukost med yoghurt och flingor istället för smörgåsar. Sedan fick vi reda på att vi skulle möta upp Svanhild, vilket är hon som har hand om oss för det mesta, vid kl 10 för att ha lite rundvisning. Då var det bara att gå upp till rummet igen och vila. Sedan när klockan slog 10 gick jag och Wilma och mötte upp Svanhild vilket blev lite svårt då vi inte visste vart vi skulle gå men det löste sig! Vi började med att gå in i ladugården eller ”fjöset” som de säger här och kollade in kossorna. Det var väldigt kul att få träffa lite djur då vi inte fått göra de innan pga smittorisk. Det fanns väldigt många söta kalvar och även två små kattungar!!! Vi fick även kolla lite på deras mjölkrobot. Sedan lite längre in i ladugården hade de får och getter vilket jag tyckte va väldigt roligt då jag älskar får och getter men det bästa var nog att det fanns massa killingar! Efter lite gos med killingarna så fick vi ta varsin hink med kraftfoder och gå ut och mata kossorna de hade utomhus. De ät var fem kossor som fick gå ute och de gick inte i en hage utan de gick helt fritt med bara en gps runt halsen. Det tyckte jag var häftigt då jag aldrig sett det i Sverige eller ens hört om det men det är tydligen en grej! När vi kollat klart i ladugården gick vi och kollade in när några elever brände biokol, det var inte så jätteintressant då de bara slängde på lite ved i en eld men det var kul att fp se lite elever också. Vi stod där i kanske 10 minuter oxh sen var det dags för lunch, ni kan aldrig gissa vad det blev till mat. Nämligen mackor!! Sedan fick vi en snabb rundvisning i stallet men det var inte så stor skillnad från i Sverige utan det var bara ett vanligt stall. Efter det fick vi sluta och vilade på rummet fram till middagen som blev torsk, potatis och skirat smör, inte en storfavorit men det gick ner. Eftersom jag och wilma har delat rum fram tills nu har vi velat ha varsitt separat rum och det fick vi äntligen idag så vi fick packa ihop våra saker och gå till våra nya rum och de nya rummen har en egen dusch vilket är såååå skönt. Sen på kvällen så har vi bara tagit det lugnt och ätit kvällsmat (mackor haha) och nu ska vi fortsätta ta det lugnt. Tack för mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *