Sista dagarna i Danmark

Torsdag:

Igår hade vi zoo-teori hela dagen men eftersom Kajsa och Eloise går lantbruk hade vi lite mer allmänt om djur. Vi hade lektion på skolan som vi bor på för en gångs skull så vi tog lite sovmorgon och åt frukost lite senare än vanligt. Frukosten är enligt oss dagens höjdpunkt, vi får yoghurt och nybakade frallor varje dag och eftersom de andra måltiderna inte är så bra så får vi passa på att äta mycket på frukosten! På lektionen skulle vi göra studier på djuren och vi började med att ha en genomgång på hur man gör och varför det är bra att göra det. Sen gick vi ner till ladugården och vi alla fyra valde att göra våran studie på fåren. Den första studien vi gjorde skulle vi bara skriva ner alla beteenden vi såg i gruppen för att senare kunna göra en mer detaljerad studie.

Vi hade inte så mycket att göra innan lunch så vi fick lite tidigare rast. Efter lunch skulle vi fortsätta med studierna och då gjorde vi dem lite noggrannare. Vi kollade på en individ i 20 min och antecknade varenda gång den gjorde ett av våra beteenden vi valt ut. Vi passade även på att ta lite bilder på de söta lammen! När vi va klara fick vi sluta och det va väldigt skönt att få sluta lite tidigare. Vid 18 gick vi till middagen som vanligt, men det va ingen mat framställd. De andra började ta sallad och fröbröd till middag så vi trodde tillslut att det inte skulle komma någon mat. Men tillslut kom den och vi fick en slajmig kycklig och något konstigt som kändes som en blandning av ris och bulgur, inte så gott!

Fredag:

Idag va våran sista riktiga dag och den har vi spenderat med fåren. Vi fick hjälpa till att mocka och fodra hos fåren, även fixa mat inför helgen. Vi passade också på att gosa lite med lammen eftersom det var våran sista chans! När vi va klara med fåren trodde vi att vi skulle få sluta, men då behövde de hjälp i skolstallet. Så vi fick hjälpa till att mocka lite, packa höpåsar och sopa golvet i stallet innan vi fick sluta.

Nu ska vi beställa pizza, för frysmaten som finns att äta på helgen är inte så god! Och imorgon åker vi äntligen hem 🙂 Det har varit helt okej här men nu saknar vi svensk mat och våra sköna sängar hemma, för nu har vi sovit på resårbottnar i tre veckor.

/ Ronja och Alicia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *