Provtagning på Ramstadlandet Färjekaj

Idag har jag(Wilma) och Lisa varit ute på det norska havet. Vi gick up vis halv fem på morgonen då odlingen låg lite över en timme bort så vi åkte från skolan vid tio över sex för att hinna vara med på båten. Efter en lång bil resa var vi framme och hoppade på båten till deras anläggning ute på vattnet. Efter alla hade fåt lite kafé på anläggningen var vi redo att åka vidare till laxen. Vi tåg på oss overaller, stövlar flytväst och en Hjälm så var vi redo att ge oss ut. När vi kommer till ”buren” där fiskarna håls börjar dom fånga fiskar med ett stort nät. Nu ska vi ta blodprover på fiskarna och även obduktion av fisken detta gjorde vi på 60 st fisk. Dom hade fiskar som hade två olika vaccin och vi skulle ta proverna och obduktion för att dom ska forska på skillnaden på bieffekterna på dom. Vi vägde och mätte även fisken. Detta gjorde vi på flera än bara dom vi tog prover på för att se tillväxten. Tyvärr han vi inte färdig med arbetet med att kolla vik och mätt på fiskarna då dom började att undvika oss efter ett tag och då fick vi inte upp något mer. Då åkte vi tillbaka till hamn för att åka mot Rørvik för lite välbehövd lunch. Efter våran lunch åkte vi tillbaka till skolan igen och vilar efter en händelse rik dag.
så hoppas vi på en spännande dag imorgon också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *