Fiskodlingen i Svaberg dag 2

Jag (Lisa) och Wilma stannade över natten på anläggningen i Svaberg. Vi blev tilldelade varsitt rum och de var jättefräscha! Till skillnad från gårdagen där vi bara fick gå med och kolla på så fick vi testa på att arbeta idag. Det var inte så speciella saker vi fick göra utan vi fick testa på lite vardagliga rutiner bara. Vi började med att göra de dagliga rutinerna inne hos fiskarna, där fick vi tex rensa bort döda fiskar, kolla temperaturer, pH värde och liknande saker. Efter det fick vi hjälpa till att rensa lite filter, det luktade inte jättegott men det var ändå kul att få vara med och arbete lite. Sedan åt vi lunch och det blev mackor till mat, det är i princip det ända de äter här i Norge haha! Efter lunchen fick vi gå till ett annat rum och klä på oss regnbyxor, overaller, skyddsglasögon och gummihandskar som sträckte sig ända upp till axlarna. Vi fick diska väääldigt många byttor där de hade haft fiskvägen innan de kläcktes. Sedan var det slut för dagen och vi packade ihop och åkte bil tillbaka till skolan i ca en timme. Väl på skolan gjorde vi inte så mycket, vi åt middag som blev nån typ av kebab? I pitabröd med grönsaker. Sedan så tog vi det bara lugnt tills det blev dags att äta kvällsmat (det blev mackor såklart). Nu så ska vi sova, godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *