Fiskodlingen i Svaberget

Vi kom till skolan sent på söndagskvällen. Och efter en skön natt och frukost blev eleverna uppdelade i två och två. Lisa och Wilma och jag fick efter en timmes körning lära oss om ur fiskodling av miljontals lax går till i Svaberget – Binddalssmolt AB. Många olika rum och bassänger och med stor kontroll och säkerhet ser till att laxäggen växer till sig till en halvstor lax som är redo att komma ut i kassarna i stora havet. Vi fick lära oss om allt, från rengöring av vattnet, fodring, vaccinering, rensning i bassängerna av döda/skadade laxar, tillsättning kalk för att förhindra brister hos laxen till provtagning av vatten och även laxen. Lisa och Wilma ska stanna kvar över natten för att kunna jobba lite mer med anläggningen och jag åker tillbaka till skolan för att hinna se mer av den innan jag åker hem.

Hälsningar Anki, Lisa och Wilma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *