En vanlig dag

Idag tog vi den berömda party bussen till Vilvorde för att vara i djurhuset på förmiddagen. Vi var där med en annan klass och vi vart uppdelade i grupper med de andra eleverna och fick olika områden att ta hand om. jag fick hjälpa till med att städa och flytta runt försöksdjuren till nya fräscha boxar. Ronja fick hjälpa till at städa akvarier. Kajsa och Eloise fick hjälpa till att ta hand om marsvinen. Efter att all djurskötsel var klar så skulle klassen träna på ”formidling”, vilket är att man tränar att prata inför folk om tex skolans djur. Det är en väldigt stor del av utbildningen här att man verkligen tränar på hur man ska prata inför en grupp, något vi kanske skulle kunna ta med oss till Sverige.

Efter lunch så hade vi ”Zoo theory” och där pratade vi om hur en bra djurskötare ska vara och vi tränade på vad man ska tänka när man pratar inför en grupp tex vid en informativ visning. Mycket fokus låg på kroppsspråk, mimik och hur man fångar lyssnarnas intresse.

När vi kom hem från dagen var vi jättehungriga men tyvärr vart vi besvikna på maten ännu en gång…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *