Danmark – Tisdag- onsdag v. 3

Tisdag v. 3
Vi delade in oss i tre ridgrupper igår och dem som skulle rida i första gruppen fick göra i ordning sina hästar direkt på morgonen, de andra grupperna fick göra stallet. Därför började jag och Linn med att packa hö medan Alva gjorde i ordning Altair.

När första gruppen (alltså Alvas grupp) var klara skrittade dem ut på sina hästar på raksträckan medan jag gick för att hämta Feli i hagen. Linette var den enda hästen som stod kvar inne så Linn tog henne direkt från boxen och gick med henne till privatstallet.

Efter att vi gjort i ordning dem hoppade vi upp utanför stallet och red in i ridhuset. Hästarna skötte sig bra på lektionen.

Linette
Min lilla racerräka Feli

Jag gjorde i ordning henne efteråt och släppte ut henne i hagen igen. Linns häst gick på lektionen efter så hon gick direkt upp i klassrummet, där en svensk instruktionsfilm om dressyr spelades (som ni såg). Alva gjorde i ordning Altair under tiden jag och Linn red. Eftersom att jag putsade Felis träns noga så kom jag såklart in i klassrummet bland dem sista.

Efter ett tag kom vår handledare in i klassrummet och gick igenom hur lektionen gått och vad vi ska göra i morgon. Sedan fick vi gå på lunch.

Vi hade egentligen slutat innan lunchen men vi frågade om vi fick putsa utrustning och det fick vi.

Vi putsade alla träns och de flesta av alla sadlar. Jag rengjorde även borstar och ryktlådor och sorterade borstarna i färgordning och delade upp dem så att alla hästar fick ungefär lika många av varje typ av borste.

Under tiden som jag gjorde det ovanstående fick vi akut rycka ut och fånga in en liten A-ponny som först smitit ut ur hagen, sprungit runt på vägen och sedan sprungit in i en annan hästs hage. Det var väldigt lätt att fånga den när dem väl bad oss om hjälp. Vi tog med en hink med lite müsli och då kom den springandes till grinden. Vi tog in den i sin box och sedan återgick vi till arbetet. Vi slutade för dagen när vi kände oss klara.

Onsdag v. 3
Idag gjorde vi också stallet och skötte hästarna tillsammans med en klass (samma klass som i måndags och igår). Jag packade och delade ut hö och sopade. Linn och Alva mockade och strödde boxar och sopade. Vi smörjde såklart hästarna med mugg-salva innan vi släppte ut dem och gjorde stallet.

När det var klart gick vi upp till klassrummet där vår handledare berättade om att visa häst vid hand. Eller mønstring som dem kallar det. Sedan hämtade nästan alla varsin häst (några delade) och gick in med dem i privatstallet. Vi borstade av hästarna lite snabbt och tränsade dem innan vi gick till ridhuset. Och självklart hämtade vi hästarnas grejer innan vi hämtade dem.

Vi mønstrade sedan en gång var. Feli var superpigg men skötte sig ändå bra. Linette och Altair som Linn och Alva hade skötte sig också bra. Efter det gjorde vi i ordning hästarna, släppte ut dem i hagen, la tillbaka deras grejer och gick sedan på lunch.Efter lunchen red vi i tre olika grupper. Det blev dressyr. Vi red samma hästar som vi visade vid hand. Hästarna skötte sig jättebra! Feli var bara lite pigg och bråkig men det gick bra ändå.

När vi ridit klart, tagit hand om hästarna, stallet och utrustningen samlades alla i klassrummet för att prata om hur passet gick och vad vi ska göra imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *