Bergen Helgen, måndag-tisdag

I helgen tog vi det lugnt. Vi kollade mest runt i staden. Vi handlade även mat på fredagen och söndagen. På söndagen fick vi åka spårvagn 7 minuter bort för att nästan alla butiker har stängt på söndagar. Vilket vi märkte när vi skulle handla. Vi pluggade även lite under helgen. Annars hände det inte så mycket mer än det.

Djur

Måndag: På måndagen började jag 9. Jag fodrade fåglarna och efter det inredde jag ny bur och flyttade in ett djur där. Efter lunchen hämtade vi först chinchillafoder och sedan fordrade vi på reptil. Innan jag slutade skulle Aina träna en fågel som heter Rio. Hon tränade honom till att komma till henne när hon sa det och gå av hennes hand och sätta sig på en pinne när hon sa det. Jag stod med och kollade och fick också testa lite jag med. Det var kul.

Tisdag: Klockan 9 när jag började gjorde jag rent 4 olika burar före lunch. Jag tömde och fyllde på två hamster burar, en bur med ökenråttor och en bur med en degu. Efter lunch fick jag vara med på en lektion som en klass skulle ha om akvarium. Det var första gången för dom som dom hade lektion om det och dom gick igenom hur man håller bra vattenkvalitet och hur man håller rent. Jag fick mest kolla på när dom hade genomgång och skulle testa praktiskt så jag gick och fodrade 2 djur som inte hade blivit fodrade och gick sedan ut med skottkärran. Jag sopade sedan och fick umgås med några kaniner innan jag slutade klockan 3.

Häst

Måndag: Måndagen började jag 8:00. Jag hakade på mina ‘allt i allo’ kamrater och fullföljde deras ordinära arbetsrutiner. Denna dagen skiljde sig dessvärre från en annan då vi fick åka på återbesök till veterinären med en sjuk häst. Efter veterinärbesöket så gjorde vi rent transporten och sedan gjorde jag lite praktiska uppgifter tilldelad mig. Sedan var det slut för dagen.

Tisdag: Tisdagen började jag 9:00. Påbörjade dagen med diverse stallsysslor samt körde in hö till skolans hästar i både de övre och de lägre stallet. Under eftermiddagen så följde fler arbetsuppgifter i form av mockning och in/utsläpp. Sedan medverkade jag på en lektion i klassisk körning. Sedan var dagen slut.

Hund:

Måndag och tisdag började jag vid 8 och jag har varit med på terapihund träning. Då fick vi åtta olika tester hundarna skulle göra och sedan sätta bedömning hur bra de var på det momentet. Det var till exempel övningar att de skulle klara av att ligga bredvid en äldre person i en säng och kunna vara avslappnad och kunna bli klappad på. Ett annat moment var att de skulle möta en person både på kryckor och rullstol utan att bli rädd och om de inte blev rädda skulle personen på kryckor och i rullstol även kunna hälsa på hunden utan att den blev rädd. Ett moment som var roligt att se, eftersom man inte riktigt visste vad som skulle hända var att hunden och ägaren skulle vara instängda i ”ett rum”, som vi byggde utav bord, och så skulle ägaren äta lite mat och sedan lämna maten på bordet och gå därifrån. Vi andra satt i ett rum bredvid och kollade på för att inte störa hunden. Vissa hundar åt upp maten på en gång, vissa väntade tills ägaren gått ut och stängt dörren och de andra hundarna åt inte upp maten.

Jag fick inte träna en egen hund och det beror på att eleverna själva har med sig egna hundar som vi lånar under dagen. Jag fick iallafall vara med på att plocka fram och tillbaka alla saker, vara domare och figurant. Efter alla tester hade vi tid kvar båda dagarna så då tränade vi på saker som hunden behövde träna lite mer på. Sedan plockade vi bort alla saker, städade i träningshallen, hundboxarna och i entrén. Vi slutade klockan två på måndagen då vi bara hade två hundar att testa och klockan kvart i tre på tisdag då vi hade fyra hundar att testa.

Bild 1: Burinredning. Bild 2: Mockning. Bild 3: Hundträning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *