Danmark – Torsdag-fredag v. 2

Torsdag v. 2

Idag fick vi som vanligt ta ut nästan alla hästar på gången och smörja dem med mugg-salva och sedan ta ut dem i sina hagar. Vi gjorde stallet ihop med några elever. Jag och Alva vägde och delade ut kraftfoder, Linn mockade och halmade, jag spred ut halm i en box medan Alva och Linn sopade.

När stallet var färdigt hämtade jag Fiona, Alva hämtade Queen och Linn hämtade Linette. Det gick superbra för Linn och Alva! De är deras nya favorithästar nu. För mig gick det helt okej, det kunde gått bättre men jag hade inte riktigt orken då jag är sjuk. Vi gjorde såklart i ordning dem, stallet och deras utrustning i vanlig ordning.

Fiona

Efter lunchen fick vi hjälpa och instruera åttondeklassare som skulle få borsta hästar. Vi delade in dem två och två till varje häst: en hästvan och en ovan. Linn och Alva visade dem även hur man sadlar och sätter på beskydd. Barnen och hästarna skötte sig bra.

När dem borstat klart och tagit ut hästarna igen tog jag in Feli. Jag gjorde sedan i ordning henne. Linn och Alva behövde endast sadla och tränsa sina. Efter det red vi lite dressyr och kavaletti. Dem skötte sig bra, Feli var väldigt pigg.

Efter att vi gjort i ordning dem och deras utrustning, rengjort våra skor och stövlar och städat och plockat undan efter oss i stallet och ridhuset satte vi oss i ridhuset för att titta när vår handledare höll lektioner för kuskar som hade riktigt fina körhästar.

Vi cyklade sedan till Roskilde och köpte gifflar till vår handledare för att vara lite snälla.

Fredag v. 2

Idag fick vi först behandla hästarnas mugg tillsammans med vår handledare som vanligt. Sedan fick vi göra stallet med lite hjälp av honom och några elever.

När stallet var klart hämtade vi in en häst var: Linn och Alva tog sina nya favoriter Linette och Queen, jag tog Altair. Vi gjorde i ordning dem, vår och deras utrustning i vanlig ordning innan och efter. Det blev dressyr och lite bommar idag. Hästarna skötte sig bra.

Jag och Altair

Efter lunchen sopade vi i privatstallet och sadelkammaren och plockade undan och mockade i ridhuset.

Vi tillbringar oftast vår lediga tid på vardagar med att ta det lugnt eller så tar vi cykelturer in till Roskilde eller en närliggande by.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *