Bergen onsdag-fredag

På onsdagen körde vi alla tre hundspann uppe på ett fjäll. Vi fick turas om att köra funktionshindrade och barn runt en kort runda mellan 10 och halv 3. Det låg en och en halv timme bort från våran lägenhet och vi åkte buss.

Hundspann

Djur:

Torsdag: Jag började klockan 8 i djurhuset med att mocka i majoriteten av fågelburarna. Sedan efter lunch fick jag inreda en bur till 2 degus som skulle flytta till en större bur. Innan jag slutade halv 2 flyttade vi in dom i deras nya bur och kollade hur dom reagerade.

Fredag: På fredagen fick jag vara med på en lektion för första gången. Jag började klockan 8 och eleverna höll på med att träna djur. Dom skulle under den lektionen filma när dom tränade för att visa hur dom gjorde och jag fick hjälpa till lite med att filma en elev som tränade en Degu. Sedan fick jag sätta mig inne hos råttorna och ge dom deras foder för hand för att dom skulle aktiveras. När dom fått allt sitt foder fodrade jag några djur och sedan var det dags för lunch. Efter lunchen fick jag vara med och ta hand om deras reptiler för första gången. Det gick snabbt att fodra alla då dom inte har så mycket reptiler. Jag fick rensa ur vattenrännorna i golvet i djurhuset innan jag slutade klockan halv 2.

/Ida

2 av skolans 6 kaniner

Häst:

Torsdag: På torsdagen började jag 8:00. Jag hakade på två ‘allt i allo’ som jobbade på anläggningen och fullföljde deras arbetsrutiner där mockning, fodring och utsläpp främst stod på schemat. Efter lunch förberedde vi alla praktiska och teoretiska moment inför ett veterinärbesök som skulle äga rum dagen därefter. Efter förberedelserna var det slut för dagen för min del.

Fredag: Fredagen började jag dagen strax innan 8:00. Jag mötte upp mina arbetsledare och följde dem ner till stallet där vi skulle hämta och lasta de två hästar som skulle på veterinärbesök. Det tog oss i genomsnitt 1h att färdas från skolan till kliniken som låg belägen vid en travbana. Kliniken i helhet var relativt liten men rymlig och fyllde sin funktion. Byggnaden var under renovering för utbyggnad, uppgradering av ny teknik osv. Kliniken hade även en mindre operationsal, desvärre ingenting jag fick tillräde till, pga. smittorisk och sådant. Vid praktiska moment där vi kunde medverka, fick jag möjlighet att medverka/ bedöma hästens rörelser, fysiska förmågor/oförmågor. Efter besöket agerade jag hjälpande hand vid lastning. Väl tillbaka på stend igen så släppte vi ut hästarna, städade ur transporten och sedan slutförde vi de sista uppgifterna.

/Evelyn

Lukas

Hund:

Torsdag: Idag fick jag vara med på en ungdomsföretagstävling som var på en annan skola. Stend var med på tävlingen med olika företag. Ett av företagen var ett hundföretag som eleverna hade som jag var med under dagen. De vann flera priser för deras arbete och fick även chansen att tävla vidare i en större tävling.

Fredag: Idag var jag med på specialsök på skolan. Då fick hundarna leta efter bitar i antingen en tegelvägg eller i burkar på en bräda, beroende på svårighetsgrad. Jag fick inte träna men jag kollade på och hjälpte eleverna med att ta tid på olika saker som till exempel hur lång tid det tog mellan att hunden markerade doften till att hunden fick belöningen och att dra pärlor på hur många gånger de till exempel markerade på rätt doft, en så kallad hit eller hur många gånger de markerade på fel, som kallades för miss. Hundarna fick träna i fem minuter var och sedan sätta sig i en box för att vänta där tills det var deras tur igen. Efter träningen fick vi städa träningslokalen och hundarnas boxar som de hade suttit i under dagen och efter det fick vi sluta!

/Felicia

Från specialsöket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *