Danmark – tisdag-onsdag v. 2

Tisdag v. 2
Idag fick vi göra samma häst- och stallskötsel som igår. Dem enda skillnaderna var att vi fick göra i ordning fodret istället för att mocka. Alltså väga upp rätt mängd kraftfoder till alla hästar (morgon-, eftermiddag- och kvällskraft), packa och dela ut hö (morgon-, eftermiddags- och kvälls-hö). Vi behövde inte heller sopa någon annan stans än i stallet.

Efter det fick vi ta in hästarna som vi tilldelats: jag fick Fiona idag med, Linn och Alva fick sina favoriter. Vi red dressyr idag också (dem rider mest dressyr här). Vi gjorde såklart i ordning dem i vanlig ordning innan och efter.

Efter lunchen fick vi göra i ordning och rida tre hästar till. Jag fick min favorithäst Feli, Linn fick frieser-stoet Heaven och Alva fick rida fux-stoet Queen. Hästarna skötte sig helt okej. Vi provade varandras hästar och alla var nog överens om att Feli var roligast. Vi gjorde såklart i ordning dem och stallet också i vanlig ordning. Vi mockade även efter oss i ridhuset som vi också gjorde igår.

Efter det putsade vi hästarnas trän och rengjorde våra skor och stövlar.

Onsdag v. 2
Idag fick vi göra stallet nästan helt själva. Vi fick lite hjälp med mockningen av en tjej. Vi smörjde såklart hästarna med mugg-salva och släppte ut dem innan vi började göra stallet.

När vi var klara med stallet fick vi hämta in våra favorithästar och privathästen som står ihop med min favorit från sina hagar. Vi gjorde i ordning dem, red dressyr och kavaletti och avslutade med att hoppa några hinder. Hästarna skötte sig jättebra! Altair och Diva börjar få koll på hoppningen nu! Efter det gjorde vi i ordning dem, släppte ut dem i sina hagar igen, städade och plockade undan efter oss i ridhuset och privatstallet, rengjorde våra stövlar och skor och putsade hästarnas träns.

Innan vi gick till lunchen bytte vi snabbt om till arbetskläder.

Efter lunchen fick vi vara med under en lektion då dem dissekerade ett rådjur. Det gick väldigt bra, dem fick ut alla organ intakta. En av oss fick dela hjärtat på mitten så att man kunde se de olika delarna. Dem upptäckte att rådjuret var dräktigt med tre kid! Det var väldigt intressant att se fostren och alla organen på riktigt.

När dem dissekerat färdigt fick vi ta rast i 15 minuter och fick sedan lyssna på en dansk föreläsning om hur man kan aktivera djur på zoo. Det vi förstod av väldigt intressant och de videos han visade var väldigt roliga att se på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *