Danmark-Torsdag till fredag

Torsdag
Idag började vi vid den vanliga tiden med att göra i ordning våra hästar. Dem stod inne i stallet så vi band bara upp dem på gången. Vi red dressyr, gjorde i ordning hästarna efteråt, Linn och Alva smörjde sina med mugg-salva och sedan släppte vi ut dem i hagen. Efter det putsade Linn och Alva sina hästars träns och sina ridstövlar. Jag hann bara spola av gummistövlarna jag lånar när jag ska hämta Feli i hagen och spola av mina ridskor och putsa mina shortchaps.

Efter det samlades vi med några åttondeklassare och var med när läraren förklarade lite om löshoppning. Han ritade sedan upp hur vi skulle bygga banan och vi byggde den sedan. Efter det fick vi gå in och mysa med fåren och lammen en stund eftersom att vi blev klara tidigt. Vi hade dock inte så mycket tid på oss att vi hade hunnit löshoppa alla hästar.

Vi gick sedan till våra respektive rum och bytte till arbetsbyxor. Vi tog det lugnt ett tag och gick sedan för att äta mat.

Efter lunchen löshoppade vi och åttondeklassarna nästan alla skolans hästar och en privathäst som vår handledare tränar. Sanden i ridhuset är så pass lös att vi fick kratta mellan varje häst.

Efter det hjälpte vi åttondeklassarna att ta in alla hästar igen (förutom Feli och privathästen som hon går med) och ta av dem täcken. Dem fick sedan borsta av hästarna. Vi hjälpte dem till sist med att ta in hästarna i sina respektive boxar.

När vi slutat lånade vi cyklar från skolan och cyklade till en närliggande by för att köpa frukt och godis.

Fredag
Idag fick vi först smörja nästan alla hästar med mugg-salva, ta ut dem i hagarna, mocka, dela ut eftermiddagshö i boxarna och sopa i skolstallet (skolans elever gjorde resten). Efter det fick vi ta in våra hästar, hämta deras grejer, göra i ordning dem och sedan hoppade vi dem! Såklart så värmde vi upp dem innan. Vi hoppade nog ungefär 70 cm. Ponnyn Feli som jag rider är en C-ponny och hon hoppar väldigt bra! Linns och Alvas hästar är som sagt bara sju år och har bara hoppats med ryttare två gånger innan. Dem skötte sig dock väldigt bra med tanke på omständigheterna!

Efter det gjorde vi i ordning dem, släppte ut dem i sina hagar, la tillbaka deras saker, sopade i privatstallet (det var där vi gjorde i ordning dem). Till sist gjorde vi rent våra skor och sprang sedan till våra rum för att snabbt byta om och sedan åka till Köpenhamn med ägaren till hästen som vår handledare tränar.

Idag fick vi sluta vid lunch så vi hade gått om tid att tillbringa vår eftermiddag i Köpenhamn!

Ett svar på ”Danmark-Torsdag till fredag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *