Avslutet på vår resa i Belgien

Torsdag 11/4

Torsdagen var ganska lik de andra dagarna. Förmiddagen bestod av konsultationer som för det mesta var vaccinationer av hundar och katter. Sedan kom det in en Staffordshire bullterrier som skulle kastreras, så jag och Alva fick vara med och kolla på när en veterinär gjorde det. Sedan fick vi vara med under en operation med en annan veterinär. Det var en ung labrador som skulle få änden av sin svans amputerad, hunden hade tidigare fått ett sår på änden av svansen som inte ville läka helt och hållet, ägaren ville då att änden skulle amputeras. Veterinären var emot detta beslut eftersom det bara kommer komma fram ett nytt sår på svansen som måste läka men ägaren hade redan bestämt sig för att amputera så veterinären hade inte riktigt något val. Efter amputeringen fick vi vara med på en sterilisering av en katt och sedan var det lunch. Efter lunch fick vi sätta på streckkoder på nya medicinförpackningar och det fick vi göra i ett frysrum så på bara en liten stund hade våra fingrar börjat domnat bort…. När vi var klara med det fick vi plocka in operationsredskap i diskmaskinen och sedan fick vi klistra på streckkoder på fästingmedelsförpackningar. Efter det var arbetsdagen slut och då åkte vi hemåt för att förbereda oss för en spelkväll med Kato, Silke och deras kompisar. Spelkvällen var väldigt kul och det var skoj att få lära känna fler personer som var i våran ålder.

Fredag 12/4

Våran sista dag på praktiken började med att vi fick hålla i en katt medans veterinären tog tempen på den. Sedan fick vi vara med på en vaccination av en Corgi och efter det så kom det in en malinois hund som blödde 1 månad efter att den hade löpt så veterinären tog lite tester och kollade genom hunden, allt såg bra ut och det var ingen fara med den. Sedan kom det in en stor ödla som veterinären började kolla igenom, ingen sa vad som skulle ske och vi hann inte fråga varför ödlan kom in så vi försökte bara förstå vad som skedde. Veterinären sprutade ödlan i benet och sedan väntade hon en stund och sedan stoppade hon in en stor spruta i hjärtat på den och sprutade in någon vätska. Hon gjorde samma procedur med båda sprutorna igen och sedan förstod vi vad som skedde, det var en avlivning som pågick. Ödlan somnade in och ägarna åkte sedan hem med den igen. Efter det fick vi hjälpa till med att ta ett ultraljud på en Golden retriever, vi fick hålla i hunden medans veterinären kollade så att allt såg bra ut. Det gjorde det! Efter hunden kom det in ett marsvin som hade fått sår på sina läppar, veterinären tvättade rent dem och smörjde in läpparna på marsvinet så att det skulle mjukgöras lite och lättare läka. Ägaren fick med sig lite sårrengöring och salva som hon skulle använda dagligen tills såren var borta. Efter detta var det lunch, våran sista lunch som skulle bestå utav mackor och frukt 😀 När lunchen var slut så fick vi vika lite tvätt, tex. overaller och filtar. När vi var klara med det fick vi vika massor med brev och stoppa ner dem i kuvert som skulle skickas ut. Breven var påminnelser om att det var dags för vaccinationer. Det sista vi gjorde på kliniken var att tömma alla soptunnor i konsultationsrummen, sedan fick vi våra betygspapper och sen cyklade vi hemåt. När jag kom hem så började jag att packa ihop mina saker så att jag skulle vara redo att åka hem dagen därpå. Efter det så åt vi mat och det serverades pommes med chicken nuggets 😛 Sedan åkte jag, Kato, Silke, Alva och Katos syster mot ett tivoli som hölls i stan. Det var ett jätte roligt och mysigt avslut på våran resa! Dagen därpå åkte vi hemåt och allt gick bra förutom att det hade skett en olycka på vägen mellan Arlanda och Örebro så bussen stod still i 1 och en halv timma. Men till slut så kom vi hem! 😀

// Molly 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *