Sista söndagen och måndagen

Söndag 7/4

I söndags så fick jag spendera större delen av dagen med Alva och Silke (tjejen som Alva bor hos) eftersom min värdfamilj höll i ett evenemang för en förening för blinda och synskadade. Jag började dagen med att äta frukost med Karen och hennes pojkvän. Karen kom hem till Belgien i fredags efter en 3 månaders lång praktik i Suriname, hon är väldigt duktig på engelska så hon, jag och hennes kille satt och pratade en lång stund vid frukosten. Efter det så kom Alva och Silke hem till mig för att vi sedan skulle ta cyklarna till Kasterlee för att paddla kajak 🙂 Vi hyrde varsin kajak och var ute och paddlade i ungefär 1h, det var strålande solsken och 20 grader så vi hade verkligen tur med vädret! Det var så pass varmt att vi brände oss i solen. Efter kajakturen så cyklade vi mot Silkes hem och när vi kom dit så spelade vi Kubb, ett annat trädgårdsspel och UNO. Vi fick prova på att åka waveboard, jag har aldrig varit bra på att åka vanlig skateboard så jag tänkte undvika att ens prova på det här. Men Alva lyckades övertyga mig om att det skulle gå bra så jag provade, det gick bra men jag släppte aldrig Alvas händer så hon fick gå bredvid mig hela tiden och hålla i mig :’) Efter det så åt vi hamburgare och spelade lite mer UNO och sen kom Kato (dottern som jag bor med) och hennes syster. Vi tog bilen och åkte mot en glassbar ungefär 30 minuter bort. Glass passade verkligen bra till en sån här varm och mysig kväll. Efter det så åkte vi hemåt och innan jag gick och la mig så kollade jag lite på TV med familjen.

Måndag 8/4

Dagen började som vanligt med frukost och en cykeltur till Kliniken. När vi kom dit fick vi vara med när veterinären tog emot en shih tzu som hette Babs som tidigare hade fått ett sår i ryggslutet. Veterinären kollade så att allt hade läkt bra och sedan var det klart. Efter att Babs hade åkt så kom det en till hund på återbesök, det var den hunden som förra veckan hade svalt en strumpa. De kollade så att stygnen på magen såg bra ut och så att han hade en normal temp, det hade han så hans möte var snabbt avklarat. Sedan fick vi kolla på några vaccinationer av hundar och efter det fick vi assistera och kolla på när en veterinär skrapade tandsten på en Beagle. De hittade då en liten godartad tumör i hundens tandkött, de skar bort den snabbt så det var inget större problem.

Sedan fick vi hjälpa till att hålla i en hund när de skulle göra ett ultraljud på den. Den hade kommit in pga hosta och då hade veterinären lyssnat på hjärtljuden och då hört ett onormalt hjärtslag. Det var väldigt svårt att hitta felet på hjärtat så detta ultraljud var inte lyckat. När vi var färdiga med det så fick vi hjälpa till att hålla i en Cocker spaniel medans veterinären tömde dess mage på vätska. Hunden hade ett hjärtfel som orsakade att vätska samlades i buken på hunden, så var tredje vecka ungefär fick man tömma buken på vätska. När det var avklarat kom det in en katt med ett hjärtfel. Katten var född med endast 3 ben, så den saknade ett framben och nu hade hjärtfelet orsakat förlamning på båda bakbenen. Katten hade alltså endast 1 framben som fungerade 🙁 Veterinärerna hade väldigt svårt att hitta felet på hjärtat så de vet inte riktigt vad de ska göra för att få katten att må bättre. De vet att det är något som har stoppat rörelsen av benen och om de har tur kan de hitta felet och ta bort det så att katten kan gå igen men om de inte gör det så ser inte prognosen bra ut.

När jag kom hem från kliniken så åt jag mat och det serverades lite rester från evenemanget som de hade hållit i. Det var rökt makrill, potatissallad, pastasallad, någon sorts skinka, ägghalvor, rödbetor och krabbsallad. Efter maten så åkte vi iväg för att bowla och på vägen dit svängde vi förbi ett kloster och lämnade av en gåva. Det var ett väldigt stort och fint kloster där det bodde både nunnor och munkar. Alva och hennes värdfamilj mötte upp oss i bowlinghallen, vi spelade två rundor och andra rundan gick väl bättre än den första för mig. Första rundan kom jag sist och på den andra kom jag 3a av 6 stycken. När vi kom hem så kollade vi på TV en kortis och sedan gick jag och la mig.

// Molly 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *