Full fart på Venhei!

Onsdag 3/4

Min onsdag började med att jag gick upp kl.08:00 och åt frukost och packade min lunch. Frukosten bestod utav en macka med nutella på och ett glas Nesquik (typ som oboy), som lunch packade jag ner två mackor, ett äpple och oreokakor 😛 08:25 cyklade jag hemifrån för att möta Alva och sedan cyklade vi tillsammans mot kliniken. När vi kom fram till kliniken fick vi börja med att kolla på när veterinären tog hand om en Vit herdehund, säcken som dess hjärta ligger i hade blivit fyllt med blodblandad vätska så hjärtat kunde inte riktigt slå som det skulle och det kunde heller inte pumpa ut blodet på det sättet som det ska. Hunden fick sedan ligga inne med dropp och senare på kvällen fick den åka hem igen. Efter det kom det in en stor svart hund som hade ätit upp en strumpa enligt ägaren. Jag och Alva fick då hjälpa till att hålla i hunden medans veterinären gjorde ett ultraljud, man kunde inte se någon strumpa med hjälp av ultraljudet så då fick vi hjälpa till att ta en röntgenbild istället. Alva fick assistera och hålla i hunden tillsammans med veterinären och jag fick ställa mig bakom ett skyddsglas så att jag inte fick i mig någon strålning. Röntgenbilden visade inte heller någon strumpa så då tog de ett blodprov och gav hunden lite medicin och dropp så att den skulle bli piggare. Efter det fick vi kolla på när en veterinär gjorde ett ultraljud på en Corgi för att se om den var dräktig och det var den 😀 Sedan fick vi kolla på när de tog ett blodprov på en Amstaff men vi uppfattade aldrig riktigt varför eftersom de pratar nederländska. Ganska direkt efter det så kom det in en brun hund som inte kunde andas riktigt korrekt, ägaren hade varit hos en annan veterinär tidigare som hade kollat både lungor och hjärta men det var inget fel på dem, så de visste inte varför den inte kunde andas korrekt. Veterinären på vår klinik kollade hjärta och lungor och konstaterade att de var i ett gott skick och hade inga fel. Men sedan kollade de hur allt såg ut i strupen och i halsen, de insåg då att hundens stämband var paralyserade och om de inte kan röra sig så blir det svårt för hunden att få ett tillräckligt luftflöde. För att åtgärda det här kan man göra en operation men det finns då en risk att hunden kommer få ner mat i lungorna när den äter och det kan orsaka att hunden kvävs. Ägaren valde att inte göra den här operationen pga. risken som fanns med den, de skulle istället undvika att få hunden ansträngd och överhettad så att den inte blir andfådd och behöver få in extra mycket syre.

Efter det blev det lunch och sedan fick jag och Alva städa rummen som veterinärerna tar mot patienterna i. Sedan fick vi hjälpa till att göra ett till ultraljud på den svarta hunden som påståtts ätit en strumpa. Hunden hade inte blivit piggare av medicinen eller droppet så de misstänkte att det ändå fanns något i hunden. Veterinären gjorde ett ultraljud och såg till sist en strumpa, hunden fick senare på dagen opereras. Strumpan hade fastnat i en tarm så man hade blivit tvungna att skära bort en bit av tarmen för att få ut strumpan. Efter det så fick jag vika in tvättade filtar och Alva fick plocka in operationsverktyg i diskmaskinen. När vi var klara med det fick vi en kartong med lite nya grejer som vi skulle plocka upp på hyllorna. Innan vi slutade för dagen så fyllde vi på kylskåpen i rummen med nya vaccinflaskor.

När jag kom hem så pluggade jag lite och sedan var det kvällsmat, det serverades typ små pizzor 😛 Efter maten så pluggade jag lite mer och sedan gick jag och la mig.

Torsdag 4/4

Dagen började som alla andra, jag vaknade vid 08:00 och sedan åt jag frukost och cyklade mot kliniken. Den första patienten som kom var en Fransk bulldogg som hette Ozzy, han kom främst dit för att vaccineras men även för att kolla upp ett ben. Han hade haltat någon dag tidigare men gjorde inte det längre, ägaren ville då kolla upp om det var något fel men veterinären kunde inte hitta något fel. Sedan kom det en Old english sheepdog som skulle vaccineras. Efter det så fick vi kolla på när en veterinär opererade en hund som hade fått en inflammerad salivkörtel. Den hade blivit som en stor böld som gjorde så att hunden inte kunde andas så bra, den blockerade luftflödet ner till halsen. När veterinären skar i bölden så kom det ut saliv som hade börjat torkat, det var som genomskinlig gelé. När veterinären sydde igen den igen så gjorde han en öppning så att ev. saliv och vätska kan rinna ut istället för att samlas där igen.

Efter det så blev det lunch och sedan fick vi kolla på några fler vaccinationer. När det var klart fick vi sätta på streckkodslappar på kartonger med fästingmedel. Det var ca. 50 kartonger som vi satte lappar på och när det var färdigt så fick vi kolla på när en veterinär tog ett ultra ljud på en Bichon havanais. Det sista vi gjorde innan vi gick hem var att fylla på med vaccinflaskor.

När jag kom hem så påbörjade jag detta blogginlägg och sedan blev det kvällsmat, idag fick jag smörstekt torsk och stekta små minipotatisar. Just nu sitter jag i min säng och skriver klart detta, sedan ska jag nog plugga lite till och sen är det dags att sova så att jag orkar med Fredagen 😀

//Molly <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *