Början på v.14 i Belgien

Måndag 1 april

Dagen började med att jag gick upp och åt frukost med resten av familjen. Vid 08.20 cyklade jag för att möta upp Molly och sedan cyklade vi vidare till kliniken. På kliniken började vi med några konsultationer där de undersökte djuren som kom in och vissa fick vaccinationer. Det kom även in en katt som hade en tumör i vänstra frambenet och behövde därför amputera bort det. Katten hade även fel på hjärtat så de behövde göra ultraljud för att se så att de kunde söva katten. Jag och Molly fick hjälpa till genom att hålla i katten medans de kollade hjärtat med hjälp av ultraljudet. Hjärtat såg bra ut så de sövde katten och sedan fick vi kolla på när de amputerade benet. Efter någon timme i operationssalen var de klara med katten och vi fick gå och ta lunch. Till lunch åt vi återigen mackor, äpple och en liten chokladbit. Det börjar bli väldigt tjatigt att äta mackor varje dag till lunch men det är väl bara att ta seden dit man kommer och stå ut. Efter lunch fick vi vara med vid röntgen av en katt som man sedan konstaterade hade astma. Molly fick vara med och hålla i katten när den röntgades och jag fick stå bakom en vägg med ett fönster i eftersom de inte hade tillräckligt med förkläden som skyddar en mot strålningen. Efter vi röntgat katten var det endast konsultationer kvar på schemat och sedan slutade vi.

När jag kommit hem gick jag upp på mitt rum och pluggade tills det var dags för middag. Till middag fick jag korv med potatismos blandat med broccoli. Jag gick upp och pluggade en stund till efter maten och sedan gick jag ner när Silke, ena dottern i familjen, frågade om jag ville ha glass och det tackar man ju inte nej till :D. Jag kollade sedan på tv till jag skulle gå och lägga mig.

Tisdag 2 april

Dagen började som vanligt med att jag gick upp och åt frukost med familjen. Cyklade sedan till kliniken och där började vi med att vara med på några konsultationer och sedan fick vi hjälpa till med att hålla i en katt som de skulle göra ultraljud på. De kollade hjärtat för att se så att de skulle kunna söva den. När katten var sövd fick hon både vara hos frisören, tandläkaren och nagelsalongen. En veterinär tog bort tovor i pälsen, skrapade bort tandsten och klippte klorna. Vi fick vara med och slänga allt hår som hon rakade bort på katten och jag fick sedan hjälpa till med att hålla upp kattens huvud och mun för att hon skulle kunna föra ner en tub i luftstrupen.

Efter lunch fick vi gå ner i källaren och tömma alla gamla pärmar på papper som vi sedan slängde och pärmarna la vi i kartonger. Det var en hel del pärmar och på 1 och en halv timme fyllde vi 3 stora kartonger med pärmar men var ännu inte klara. Förhoppningsvis får vi fortsätta imorgon eftersom det var mycket roligare än att stå och vänta eller stå och kolla på när veterinären och ägaren pratar och man inte fattar någonting. Vi höll på med pärmarna tills vi slutade och nu sitter jag hemma och ska snart gå ner och äta mat. Det regnar här i Belgien och är lite småkyligt men för bara några dagar sedan var det skinande sol och nästan 20 grader. Hoppas det blir bättre väder imorgon så vi slipper cykla i regnet!

//Alva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *