Första helgen i Belgien

Lördag 30/3

Min lördag började med att dottern i min värdfamilj knackade på på min dörr och sa att hon hade gjort pannkakor som jag kunde komma ner och äta. Rena rama lyxen ju 😀 Efter det så hämtade vi upp Alva och åkte mot tågstationen där jag och Alva skulle ta ett tåg till Antverpen. Efter 50 minuters tågresa så var vi framme och sedan var det bara att försöka hitta ut ur stationen. När vi väl kom ut till själva staden så kollade vi i flera butiker och shoppade lite. vi åt lunch på ett wok ställe som hette Woke. Efter lunchen fortsatte vi att shoppa och vi hittade till en av mina favorit affärer, Primark! Vi hittade några fynd och 19:06 satte vi oss på ett tåg tillbaka mot Geel. Min färdfamilj hade bestämt att vi skulle äta på en restaurang i en stad innan Geel som hette Olen så vi gick av där istället för att åka ända fram till Geel. Vi skulle äta på en restaurang som en av döttrarnas pojkvän jobbade på men när vi kom dit så insåg vi att de hade bytt sluttid på maten. Så man kunde endast beställa mat till 20:00 och vi var där 20:06… Vi fick då beställa dricka och bara umgås där en liten stund för att sedan åka vidare till en bowlinghall där Pappans syster jobbade på. DÄr åt jag och Alva varsin cheeseburgare. Det var lite annorlunda från i Sverige, här var det kokt ägg på och ett bröd som inte riktigt såg ut som ett hamburgare bröd. Efter det åkte vi hemåt och gick och la oss 🙂

Söndag 31/3

Idag har jag inte gjort så mycket, det har varit en vilosöndag för mig. Jag tog en rejäl sovmorgon så jag vaknade lagom tills familjen skulle äta lunch. Idag serverades det tomatsoppa och Fläskkotlett med potatis och kokta ärtor och morötter. Efter det pluggade jag lite och tog det lugnt. Mamman i familjen kom hem med en tårta från sitt bageri som jag fick smaka på, den kallades typ ”smurfertart” eller något liknande :’) Den smakade bra i varje fall. Efter att jag hade ätit tårta så återgick jag till plugget och kollade även lite på tv. Till sist så blev det kvällsmat och då blev det frallor med pålägg och omelett. När vi hade ätit upp kollade vi på något program som hette ”De mol” och det var ett program med flera deltagare som tävlade om pengar. När det var slut så gick jag upp på mitt rum för att skriva detta inlägg och nu är det dags att sova så jag orkar med en ny vecka på kliniken.

God natt 🙂

//Molly

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *