En händelserik dag!

Idag har vi varit ute på resande fot hela dagen. Vi började med att lämna skolan med hästeleverna från årskurs 3 och åkte till Anna Harveys Farm där vi fick se både hästar och fina fält med en stor terrängbana. Vi åkte sedan vidare mot Weatherbys scientific, där vi fick en rund vandring i byggnaden och fick se över hur de gjorde gentester och pass på irländska hästar i labbet. Nästa stop för dagen var sedan en stor hästaffär, där eleverna fick i uppgift att kolla priser på olika saker och redovisa för läraren senare. Efter hästaffären åkte vi vidare till Redhill Stud där vi fick se en bra planerad anläggning, de speciella med Redhill Stud är att hästägarna lämnar sina hästar till anläggningen, sedan tar chefen över och sköter om hästarna och ser till att ägarna inte behöver mockning, motionera eller släppa ut sina hästar. Ägarna köper alltså en tjänst för ca 1300kr och får kort och gott sina hästar skötta.

Efter att ha varit på Redhill Stud bar de av till nästa stop som var tillbaka till Anna harveys Farm igen för att gå den fina terrängbanan och titta på de hinder de hade. Vi fick även lära oss lite om terränghoppning och om de olika hinderna.

Sedan åkte vi mot Birr som ligger cirka 10 minuter från Gurteen, väl i Birr beställde vi alla pizza som vi sedan åt när vi kom fram till skolan igen. Vi avslutar denna fullspäckade dagen med att mysa hos de nyfödda lammen som kommit under kvällen.

Vi hoppas att du haft en lika händelserik dag som oss! Så hörs snart igen!

Ps.

Igår fick jag, Jossan, prova på att aggera som hovslagare här på Gurteen. Det va verkligen en upplevelse och stärkte min dröm om att kunna bli hovslagare i framtiden! Jag ser fram emot nästa vecka igen då jag återigen kommer få hjälpa till och aggera som hovslagare!

Ds.

/Jossan & Jonna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *