första veckan i Danmark

hej.

Nu har första veckan har i Danmark gått.

Det har varigt både tråkigt och roligt då vi tyvärr inte fått göra så mycket nya och lärorika saker, det var för det mesta att fodra hos korna. Efter det är färdigt så har våra danska instruktörer känts lite förvirrade om vad vi ska göra. Då har dom hittat uppgifter så som att gå med och hjälpa till vid elev för en dag besök av åttor. Då har vi fått stå och hålla upp en grind eller hämta rep och pellets. Eller när dom ska visa upp sina djur så har gett oss uppgiften att stå och hålla i en av deras större och vildaste tjur på ett ton, och när den bestämmer sig för att inte längre vara med så är det väldigt svårt att göra något åt det. så då ger man repet till Jonis som har lite mer att sätta i medan man själv tar en kalv. När vi frågade efter instruktioner så var det enda dom sa att vi inte skulle släppa taget. Med andra ord så flyger man efter som en vante i vinden.

Vi har också fått lära oss en nyzeeländsk teknik för att klippa klövarna på får.  Då behövs bara en person sätta fåret i en ställning då den nästan inte kan röra sig och man då klipper klövarna.

I fredags så plockade vi sten på ett gärde nästan hel dagen. Vi fick sluta när vi var klara men problemet var bara att gärdet var 9 hektar stort så vi fick bara sluta 30 min tidigare. Men bättre än aldrig.

Några eftermiddagar så cyklade vi till netto som låg ca 5 kilometer bort. Men det var jobbigt tycker jag(Linn). Så vi har bara cyklat dit 2 gånger. I lördags kände jag mig för att vi kunde ha en lugn dag då vi inte gjorde någonting alls. Det väldigt skönt på grund av att jag fortfarande hade ont i min häl som jag gjorde illa genom att jag skulle öppna en grind då grinden ramlade på mig och som tur var bara träffade hälen. Men att få en grind som väger minst 100 kg gör ont så på eftermiddagen så sjukanmälde jag mig för att vila då jag hade ont när jag gick.  Men dagen efter så kämpade jag och gick till ladugården ändå. Vilket var tur för jag fick rida en häst medan Jonis plockade sten, då han oturligtvis fick migrän så han var nära på att kräkas.

I söndags så cyklade vi till Roskilde till ett köpcentrum som låg 7 km bort. Det var kul. Efter det så cyklade vi till en kyrka som Jonis ville se och sen cyklade vi hem.

//Linn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *