Tävlingsdag på Gurteen

Hej hallå!

Idag har vi fått hjälpa till lite här på Gurteen under en tävlingsdag. Hopptävlingen gick ut på att Gurteen College tävlade mot Kildalton College som de gjort som tradition i hela 14 år! De tävlande elverna fick hjälp av de elever som inte skulle tävla, med att knoppa manarna på hästarna och hjälpa till med utrustningen.

 

När de väl var dags för hoppningen var de uppvärmning i ridhuset på skolan med lite framhoppning. Sen vidare ut i paddocken för att hoppa själva banan, banan bestod av åtta hinder. Vissa av hästarna var lite tittiga på vissa hinder men ryttarna rättade till situationen bra och alla fick väldigt fina rundor även onde var någon bom på backen lite här och där.

 

I slutet av tävlingsdagen vann tillslut Gurteen College hopptävlingen och de firades med ett dopp i ute poolen på skolan, de såg väldigt kallt ut för att vara februari men eleverna var glada och nöjda över vinsten.

 

Senare på kvällen tog vi en promenad ut bland fälten på skolan och hamnade tillslut i en energiskog som famns utanför skolan. Vi gick rakt igenom skogen och hamnade på andra sidan, väl på andra sidan hörde vi skällande hundar komma mot oss och fick oss att snabbt vända och skynda tillbaka mot skolan. På vägen tillbaka mot skolan gick vi genom skogen igen men hörde plötsligt något prassla i mörkret. Vi som är mörkrädda båda två blev livrädda då vi varken kunde se ordentligt på grund av all energiskog och mörkret för kvällen, så vi bestämde oss för att springa för livet och fly ut ur energiskogen. Denna lilla promenad blev 4,5 km lång och tog oss cirka 1 timme och 15 minuter. Vi kan nu säga av egen erfarenhet att vi inte rekommenderar att promenera i en energiskog i skymningen om man är mörkrädd.

 

För att göra alla lugna, kan vi säga att vi nu är tillbaka på skolan och ligger i våra sängar här på rummet och gör oss redo för en ny dag imorgon på Gurteen College.

 

/ Jossan & Jonna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *