Orientering med häst i Graz

Hej!

Nu har vi varit i Graz i 5 dagar och trivs bra med boende, hästar och alla människor. Denna vecka ska eleverna orientera i skogen med en karta till häst. Vi har fått hänga med och rida dessa rundor och det är i olika slags terräng såsom fält, skog, asfalt och stigar, vilket är superkul! Själva orienteringen med häst går ut på att de ska rita en runda som varje person får instruktioner till sedan har de 1 minut att hoppa upp på hästen för att sedan rida iväg och rida den runda och det är viktigt att rida rätt eftersom det kan vara kontroller men även är tiden viktig då man får minuspoäng om man kommer tillbaka till målet förtidigt eller försent. Hästarna tycker det är väldigt roligt att få komma ut i skogen och få galoppera och vi tycker det också. 🙂 Vi har även varit med på stalltjänster för att se hur deras rutiner är med hästarna och deras hästhållningen är enkel men seriös men ändå så är det skönt att få se att häst får vara häst.  Nu ikväll ska vi vara med tjejerna som bor på internatet och bara slappa efter en vecka av arbete.

 

Hälsningar Moa och Linnea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *