Sista heldagen i Roskilde

Tjena Tjena!

Idag (14/3-18) var det vår sista heldag här på Roskilde tekniske skole, vilket både är kul och tråkigt eftersom vi saknar våra nära och kära där hemma men ändå inte vill lämna skolan och de vi lärt känna här!

Dagen idag började iallafall som vanligt med frukost 07:30 och lektionsstart 08:10, vi blev indelade i grupper som vanligt när vi hade kommit fram till ladugården. Jag och Alva hamnade hos fåren med några elever härifrån och några från en annan skola som var här på studiebesök, vi fick då ta hand om de tackorna som var instängda i ensamboxar. Några av dem hade lammat och några av dem skulle lamma inom snar framtid. Vi fick halma inne hos dem, fylla på deras foderhäckar med ensilage, byta ut deras vatten och kolla så att alla mådde bra. Det var ett litet lamm som inte mådde så bra, det ville inte äta från sin mamma och den låg bara ner. Vi fick då försöka få den att äta från sin mamma men den vägrade, eftersom den var tvungen att få i sig mat så fick vi göra i ordning pulvermjölk till den och mata den med flaska. Den sög i sig all mjölk men var fortfarande hängig så vi fick flytta den till kontoret så den kunde ligga där och värma upp sig. När vi hade gjort det skulle våran lärare åka iväg och fixa ett ärende så vi blev lämnade med uppdraget att mocka ur runt foderborden hos fåren. Det var ett hårt arbete eftersom fåren går på en halmbädd som man inte mockar ut, man lägger endast på ny halm vid behov så det var ett tjockt och tilltrampat lagar halm som vi skulle få bort. Efter en timme var vi klara och då tog vi lunch, idag serverades det hamburgarekött i sås och en matvetesblandning. Det smakade helt okej efter ett jobbigt arbetspass och när vi hade ätit upp så gick vi tillbaka till ladugården för att möta upp våran lärare Jesper. Vi satt och väntade på honom i ungefär 20 minuter och sedan fick vi veta att han hade fastnat i kontoret med ett viktigt arbete så vi skulle bara mata det lilla magra lammet en gång till och sedan gå upp och möta honom vid kontoret. När vi mötte upp honom bad han om ursäkt för att han inte kom och sen tyckte han att vi kunde sluta för dagen så vi kunde komma till våra rum och packa ihop våra saker. Kvällen bestod av lite plugg, middag, packning, kvällsfika och umgänge med våra nya danska kompisar. Sedan var det dags för oss att sova så vi orkade upp till vår absolut sista dag här, morgondagen (15/3-18) ska vi endast behöva gå halva dagen i skolan eftersom vi ska hinna packa innan vi ska åka hemåt!

Så gör er beredda på att vi kommer hem till Sverige igen, för imorgon kommer vi!

Tack och hej för denna praktik, resa och bloggtid!

ja det godt du hej! //Molly E

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *