sista dagen och hemresan

hej hej !!

idag torsdagen 15/03-2018

här kommer bloggen från sista dagen + hemresan tillbaka. vi började dagen med frukost vid 7:30 och lektionen 8:10. vi vart indelade i grupper som vanligt jag(Christoffer)  fick vara med några elever i stallet hos hästarna det vi började med var att ta ut alla hästar i boxarna till ute hagarna, man använder sig av grimma för att leda hästarna och hjälm för säkerhetens skull. jag fick ta ut två hästar och när vi var klara med det började vi att fylla påsarna med hö medans en annan klass kom och hjälpte till att göra rent boxarna så det gick väldigt fort att göra och när allt är klart så börjar man med städningen att soppa hela golvet och fylla på nytt strö i varje box. När allt var klart vid ungefär 10:15 hade vi rast och dem danska eleverna gick till vanliga lektioner medans hela gänget utom Lukas då han var sjuk, i uppdrag av Jesper läraren att flaskmata ett av lammen då han var väldigt svag och vart ifrån stöt av sin mamma, efter vi gjort det skulle vi mocka får boxen rumt om varje foderbord då vi delade in oss två och två hos fåren och det vart 5-6 vändor med skottkärran till gödselhögen.

När vi var klara med det och fyllt på med nytt halm så gick vi till verkstan där resten av klassen var och vi fick där av Jesper en praktiskt uppgift att laga en varsin punkterad slag till ett däck från en trampbil. Man började med att lägga lim på hållet sedan efter limmet har torkat skulle man sätta på lappningen och rolla med ett verktyg för att få den att fastna, sedan var nästa steg följande att sätta tillbaka slagen i däcket vilket tog 10-15 minuter innan allt satt på plats och att mittdelen som var det sista som skulle sitta rätt på båda sidor fick vi använda oss av någon typ av medel som gör att däcket glider på lättare. Lättare sagt än gjort man var tvungen att vara två för att få fast det efteråt var det bara att fylla på med luft. Vi slutade lektionen 11:30 vid lunch tid då jag inte riktigt kommer ihåg vad det var men gott var det. sedan var det packning och städning och vid klockan tre samlades vi i matsalen och väntade på läraren Anders i 30 minuter ! Men han kom och vi packade in alla saker och tog farväl av dem eleverna som stod och hjälpte till att packa. resan var lång och vi var framme vid  kvinnerstagymnasiet klockan 21:30 där alla föräldrar  och våran fritidsledare Therese väntande.

Det var allt från mig och bloggtiden i Roskilde  hoppas det har varit kul att följa med på resan det. hej då/ Christoffer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *