Regnig dag i Roskilde

Hej!

Vår dag började med att vi åt frukost vid halv åtta och sedan gick vi mot ladugården där vi delades in i grupper. Jag och Zelda fick gå till fåren där vi halmade fårens utrymmen. Vi hjälpte även ett nyfött lamm att få i sig råmjölken eftersom hon ännu inte lyckats med det själv men hon förstod inte riktigt vad hon skulle göra även fast vi försökte visa henne så hon fick dricka ur flaska istället. Efter det kom det fram en dansk tjej som undra om jag ville följa med henne och ge hö till hästarna i hagen och det ville jag. Eftersom hagarna är en bit bort var man tvungen att åka en terrängmodell av en golfbil  så vi lastade på hö på flaket och sedan åkte vi mot hagarna. Hon körde rätt så fort så fick hålla i mig för att inte studsa av i guppen och fick tyvärr stå ut med lite lera och regnstänk i ansiktet. Jag fick även testa på att köra bilen och det gick jättebra, den var dock lite svår att köra lagom snabbt med så man fick antingen köra jättefort eller extremt långsamt men det gick bra ändå. När vi kom tillbaka var allt annat klart och det var dags för kafferast. Efter rasten skulle vi köra traktor. Jag och Molly fick vara i samma traktor medans Zelda och Christoffer hamnade med varsin dansk elev. Vi skulle backa med kärra så vi åkte och satte fast den och sen började vi med övningen. Det var ett tag sen båda vi körde traktor så det var lite komplicerat i början när vi skulle backa runt en kon men vi förstod rätt snabbt hur man skulle göra så då gick det jättebra.

Efter traktorkörningen var det dags för lunch men innan vi gick och åt frågade vi våran lärare vart vi skulle efter och han sa att vi får välja om vi vill vara ”fri” eller om vi ville jobba i ladugården. Vi valde att jobba lite i ladugården så när vi ätit klart gick vi dit och då skulle vi märka lamm. Jag, Molly och Christoffer valde att testa så vi fick märka varsitt lamm i båda öronen. Ingen av oss hade gjort det innan så det var en ny och lärorik upplevelse. När vi märkt lammen skulle vi försöka få lammet att dricka från sin mamma igen men hon ville inte nu heller så då fick vi mata henne med flaska igen vilket hon förmodligen tyckte var gott. Sedan fick vi provköra deras golfbil vilket var kul. När det inte längre fanns så mycket att göra fick vi sortera muttrar och skruvar i en verkstad. Det var mindre kul men hellre det än att inte göra något alls.

Om 2 dagar åker vi hem och det ska både bli tråkigt eftersom vi har lärt känna några av de som går här, men samtidigt ska det bli väldigt kul att få komma hem till våra familjer igen. Hoppas ni står ut några dagar till så ses vi snart!

Ja det godt du hej!

//Alva

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *