Första dagen på andra veckan

Hejsan allihop Lukas här som ska berätta om våran måndag och första arbetsdag på Vilvorde.

Dagen började med att vi tog skolbussen som här kallas ”partybussen” ifrån skolan 07:30 på en kort busstur som tog ungefär 10 minuter och sedan var vi framme på Vilvorde.
Det började med att vi försökte hitta ditt vi skulle, vilket alltid är ett problem när man blir avsläppt på en ny plats fast efter någon minut så hittade vi vår lärare. Vi kom ditt före alla andra elever så vi började dagen med en rundtur av alla djuren som fanns där vilket var väldigt likt vårt eget djurhus bara mindre med lite andra djur som apor och sniglar. Efter rundturen så började genast vår dag med daglig skötsel av djuren där vi gick med en annan klass och dem visade oss hur dem sköter djuren på sin skola vilket inte är så långtifrån vad vi gör. Dem har samma system som vi har med lappar där det står vad djuren ska få varje dag och vad som måste göras. Idag kunde vi såklart inte så mycket så vi fick mycket hjälp av eleverna på skolan som var väldigt hjälpsamma och gav bra instruktioner. Jag började min dag med att utfodra grodorna och fåglarna och sedan bar det av till sniglarna och när jag var klar med det så var nästan allting annat klart så då var det bara att man började städa och spruta vatten hos dem djuren som behöver det. Detta gick väldigt fort så vi var klara med det praktiska runt 09:30 så vi fick en liten rast och sedan så följde vi med klassen vi precis var med till deras nästa lektion. Denna lektion var i ett vanligt klassrum och dem pratade danska så man satt mest och lyssnade och försökte hänga med så bra man kunde.
Runt 11:30 så var det lunch och då fick vi mat i Vilvordens cafeteria och sedan 12:15 så började lektionerna igen. Vi stannade med samma klass resten av eftermiddagen och fick vi våra egna arbetsuppgifter där vi skulle välja ett djur och sedan leta fakta om vad djuret äter, hur man tar hand om det i fångenskap och lite annat. Vi valde majsorm och vi ska hålla på med denna uppgift fram till fredag så imorgon ska vi ta med våra datorer så vi kan skriva ner den fakta vi hittar.

Det var en väldigt lärorik dag och det är intressant att vara med på danska lektioner så man lär sig mer om språket och hur skolor ser ut i olika länder. Det var allt för mig Hejhej
//Lukas Svensson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *