Information om våran vistelse på Jordbrugets Uddanelsescenter i Århus!

Hej på er allihopa därhemma! Hoppas allt är bra med er, och att ni inte saknar oss alldeles för mycket 😉

Förra måndagen kom vi hit till Århus och fick en kort rundtur där vi bor och sedan fick vi installera oss på  våra rum. Vi bor i jättefina rum i ett hus som heter Solsikken.

På tisdagen fick jag (Wilma) och Virre besöka Århus universitet där vi fick kolla på olika slags försöksdjur, och veta mer om hur det går till där. Det var dock inget för oss då det var väldigt tråkigt att se djuren i det skicket dom var i, och att veta hur de behandlas. Men ändå intressant att få veta hur det faktiskt kan gå till också, att det inte bara är massa gull jämt. Utan det finns faktiskt en mörk sida av djurvärlden också.

Resten av veckan fick vi vara på skolans djurgård som heter Bredballegård. Stället är bättre än namnet, det kan vi lova 😉 Och på Bredballegård ska vi vara resten av tiden här i Danmark. På mornarna så åker vi skolbuss från skolan till Bredballegård, och börjar klockan 8.30 varje morgon, och slutar klockan 15.50 varje dag, sedan går skolbussen hem klockan 16.00. På Bredballegård har vi fått se på när kossorna har mjölkats, fått se vad de har för olika djur, vi har fått sköta reptilerna och kollat på maskiner & traktorer. Vi hoppas att vi kommer få lära oss mycket mer och få göra mer under de dagar som vi har kvar här i Danmark. Och vi hoppas även på att kunna lära oss språket lite bättre, för på den kanten går det sisådär.

På fritiden har vi skaffat många nya vänner, och vi försöker upptäcka så mycket som det bara är möjligt. Ha det superbra så hörs vi snart igen!

//Wilma och Virre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *