Resan till Belgien och första dagen

Våran resa började i söndags klockan 03.30 från Resecentrum i Örebro till Arlanda. Framme i Brussel letade vi upp våra väskor och sedan gick vi mot tågstationen. Vi hade lite svårt att läsa av vilket tåg vi skulle med så det slutade med att vi fick vänta en timme på tåget som vi även sedan behövde byta 3 gånger för att komma fram men till slut så kom vi fram till Geel. I Geel möttes vi av Els som är lärare på skolan vi har utbytet med. Els körde oss till familjen jag ska bo hos och där var även Mollys familj som hon ska bo hos. Vi pratade med familjerna om tider och lite sånt och sedan åkte Molly hem till sig och jag stannade här. Jag fick en rundtur runt huset och sedan åt vi middag vilket bestod av köttbullar och ”kersen” som är som körsbär fast inte lika söta och så låg de i någon söt sås. Det var en konstig blandning men det var helt okej. Efter det gick jag och la mig eftersom jag var väldigt trött efter resan.

Idag, måndag blev vi hämtade av Els som visade oss runt på skolan som hon jobbar på och som även barnen i familjerna går på. Vi visades runt bland deras djur vilket bestod av reptiler, gnagare och fåglar. Sedan åkte vi till kliniken som vi ska ha praktik på och där började vi med att be dom signera alla papper som behövs signeras, vilket var en hel del och det blev väldigt förvirrande men jag tror vi lyckades få rätt. Vi fick sedan en rundtur runt kliniken och även västar som vi skulle ha på oss med namnlappar där det stod ”Zweedes” för att förtydliga att vi var från Sverige. Vi fick sen vara med och se när de tog bort en godartad tumör från tandköttet på en hund och även när de skrapade tandsten på andra hundar. Vi åt sedan lunch som består av mackor här i Belgien, och även en liten chokladkaka. När jag kommit hem från kliniken kollade jag och familjen på TV, dock kollade de på nyheterna så jag förstod nästan ingenting. Vi kollade sedan på film och gick ut med hundarna.

//Alva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *