Sista veckan på Gurteen!

Hej hallå!

Vi började våran sista vecka här på Gurteen med att rida ett dessyrpass och fixa i stallet, under passet fick vi träna på skänkelvikningar. Dagen efter på tisdagen, fixade vi i stallet och blev sedan uppsatta på varsin häst för att hoppa under eftermiddagen. På schemat var de studs vi hoppade, som sedan blev en oxer och sedan lade vi till hinder som blev ett räcke. Båda ridpassen gick bra och vi är nöjda med de vi åstadkommit under lektionerna.

Idag har de varit enfullspäckad dag! Vi har varit ute på resande fot nu igen, men denna gången åkte vi först till de otroligt fina Godolphins stuteri, Kildangan Stud! Där blev vi varmt välkomnande och fick mössor, kepsar, broshyrer och armband. När vi kom fick vi veta lite om historia och fakta om de olika hingstarna och om H.H Sheik Mohamed(Förenade Arabemiratens president) även fick vi möjligheten till att få en rundvisning på anläggningen. Anläggningen, plus all mark låg på 740 hektar mark och försörjde sig själva med höselage, hö och energi! Hingstarna på anläggningen var alla barfota, detta för att minska risken med skador och att de inte är nödvändigt. Vi fick även veta att alla ston som kommer för att betäckas blir oskodda när de kommer till anläggningen för att minska risken för skador. Anläggningen var även anpassad för alla hästarna utan skor med en gummimatta som finns över hela stallplan.

Sedan efter att ha tackat våra guider på Godolphins stuteri åkte vi vidare mot Raceing academy & center of education. Väl framme på Race så blev vi informerande om att man kan söka dit för att bli en godkänd jockey, man går på skolan i ca 10 månader och lär sig allt från att rida på en stimulator med rätt teknik till att sitta på på galopphäst i ca 70km/h. De lärare vi fick träffa sa att a & o inom hela jockey yrket är att ha en mycket god teknik och vara fysiskt vältränad.

Sedan gick vi ca 100 meter och kom då till The Irish School of Farriery. De va intressant att se dem forma en rak stålbit till en rundad hästsko. Vi fick reda på att hovslagaritbildningen är 4 år lång och att de är olika stadier i utbildningen, när de gått igenom ett stadie får de göra ett prov det de lärt sig och går sedan in på nästa område inom utbildningen.

Efter den här dagen känner vi oss nöjda över de vi fått sätt och lära oss, vi har fåt en uppfattning om att de finns mycket olika ställen som inriktar sig på hästar men med olika inriktningar.

Det var allt för oss för nu, vi hoppas ni haft en fin dag så hörs vi snart igen!

/Jossan & Jonna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *