En väldigt kort skoldag med mycket fika

Hej alla fina läsare! Idag har jag faktiskt inte jättemycket att skriva om men tänkte att det kanske kan vara värt det att blogga ändå.

Igår efter att Ellen hade bloggat klart gick vi och åt kvällsmat och sedan gick vi och var med på gudstjänst som dom har i deras kyrklokal, som även är en lokal där elever samlas och spelar spel och liknande. Det var kul och jag förstod nästan allt dom sa även fast dom pratade lite fort ibland.Dom hade temat påsk eftersom det precis hade varit påsk och jag fick en helt annan syn på varför man firar påsk. Jag är ju inte kristen och kommer inte heller från en kristen familj så att höra det på ett sånt här sätt är annorlunda för mig.Det var i alla fall väldigt intressant och efter mötet, som var ca 1 1/2 timma, träffade vi Josef. Han är från Göteborg och vi satt och pratade och skojade en hel del och det var mycket trevligt.

Idag så började det med att några av sistaårseleverna hade klätt ut sig till motsatt kön(tjej som kille, kille som tjej) och stod vid ingången till skolsalarna med fiskolja och drack du inte fiskoljan fick du inte komma in. Det är nämligen så att det är som tradition att dom ska göra liknande saker när man går sista året.  Vi behövde som tur var inte dricka fiskoljan och gissa om vi var förvirrade när vi såg detta och inte hade fått nån förklaring. Haha vi alla stod och kollade på när dom tvingade person efter person att dricka en matsked fiskolja för att få komma i tid till lektionen. En riktigt kul grej faktiskt och jag önskar att vi kunde göra liknande på Kvinnersta.

Väl inne så hade dom morgonmöte där alla samlades och dom hade ett bildspel med bilder och videos från veckan så man fick se vad som hade hänt under veckan och så, det var rätt fint tycker jag. Sedan sjöng dom sånger med temat påsk och kristendom, pratade lite om bibeln, bad och sedan var det över. Efter morgonmötet var vi med en klass och vi kollade upp svartlistan på arter i Sverige och så fick vi prata om varför dom var svartlistade och vad vi gör för att bli av med dom. Det var kul att läraren hade anpassat lektionen för att vi skulle kunna vara med. Den läraren skulle dessutom till Sverige veckan som kommer så vi visade henne lite vad man kunde göra och vart allt låg. Sedan var det lunch.

Efter lunch drack vi kaffe och åt frukt, lite som fika fast frukt istället för kaffebröd, sedan hade vi ingen lektion så vi satt och var osociala tills middagen, efter den var vi osociala en stund till tills det var fika. Då fikade vi och satt och pratade, efter det spelade vi musik på rummet innan vi åkte på åpnet hus(Tror det stavades så) hos en av lärarna, där fikade vi ännu mer. Haha så mycket kaffe som jag druckit idag har jag inte druckit på länge. Hos läraren var vi med några norska elever och det var jättekul. Dock så skulle vi gå hem och det snö-haglade hela vägen så nu är vi inne och mitt hår är verkligen jätteblött men det var värt det.

Ser nu att inlägget blev hyfsat långt ändå haha, har dock inte tagit kort idag så har inga bilder från idag att lägga ut tyvärr. Hoppas ni har det bra där hemma, själv ska man snart sova och imorgon ska vi åka och handla.

MVH

//Julia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *