En dag med lantbrukseleverna

Idag så fick vi vara i ladugården på förmiddagen och på eftermiddagen så var vi med på en lektion tillsammans med lantbrukseleverna.

I ladugården så fick vi en rundvandring, kolla på hur mjölkningsroboten och den automatiska fodermaskinen funkar. Den automatiska fodermaskinen funkar så att en gripklo tar upp ensilage och släpper det i vagnen som går ut och sedan så blandas det i kraftfoder som är kopplad till vagnen via ett rör i taket.

Vi fick även ge kalvarna och två kor kraftfoder, halma i deras boxar samt ge fåren kraftfoder och grovfoder. Efter det så fick vi raka ner skit på spalten i lösdriftarna och när vi gjorde det så hittade vi en trevlig ko som vi alla gillade. 

När vi var med lantbrukseleverna så fick vi först vara med att hullbedömma en ko med en elev och sedan så var vi med på en lektion som heter teknik och mekanik. De gick igenom olika sätt som man kan gödsla på och olika sorters maskiner för det.

Jag (Ellen) tyckte det var spännande att se hur mjölkroboten och fodermaskinen funkade men det var inte lika kul att raka skit eftersom att jag är rädd för kor. Lektionen som vi fick vara med på var lite långtråkig då vi inte förstod så mycket av vad läraren sade. 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *