Belgien vs. Sverige

Nu är de bara en vecka kvar i Belgien och jag kan säga att de har verkligen vart en upplevelse för livet och jag ångrar inte en sekund att jag tillslut gick med på att åka.

Jag har haft möjligheten att se två helt olika veterinärstationer här i Belgien. Den som jag är till största delen på är en liten klinik där det är en helt otroligt skön kvinna, Regine, jobbar! Hon är verkligen mån om djurens bästa och anstränger sig till 110% för att varje djur som kommer in ska ha bästa möjligheten att klara sig. Jag gillar hennes inställning. Hon valde inte yrket för att de ger mycket pengar som jag ibland upplever att en del gör, hon valde de för att hon älskar djur.

Den andra veterinärstationen är en finare och större klinik med mycket mer patienter. Jag tycker att även där är personalen super trevlig, men jag får en känsla av att allt går på rutin. Jag tror absolut att dom brinner för djur, men jag får inte samma känsla som jag får på den mindre kliniken.

Men jag skulle säga att den större kliniken liknar Sveriges veterinärkliniker en hel del. Den största skillnaden som fanny skrev tidigare är att här är det lättare att komma in på utbildningen för att bli veterinär. Sen en annan sak jag fått veta att här i Belgien så försäkrar man inte sina djur, i Sverige är iprincip alla hundar försäkrade medans här i Belgien nästan ingen de.

De var allt för den här gången, nu laddar vi upp för att ha en sista bra helg här i Belgien med bra väder!

20150917_132511 received_10201023941758788

/Linn

 

Ett svar på ”Belgien vs. Sverige”

  1. Halloj Linn

    Du verkar ha det ganska bra där med din veterinär. Det är väl tur att du lär dig nya saker som du kan relatera till sedan. Jag tycker det var intressant att belgarna inte försäkrar djur på samma sätt. Har du frågat varför. Är det billigare eller de kanske ingår i någon annan form av kostnadsskydd. Eller är vi extremt nojiga här hemma?

    Jag hoppas det går bra att resa hem och att ni får sitta ihop.

    Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *