Belgien levererar

Kan inte mer än säga att jag trivs utmärkt här i Belgien. Som jag tidigare nämnt är min värdfamilj underbar, dock så skämmer de bort mig något enormt men det kan man ju inte direkt klaga på! Efter de här tre veckorna kommer jag garanterat behöva gå på något diet, eftersom det mesta man äter här består av socker och kolhydrater, men ibland kan man ju faktiskt få unna sig lite, eller hur?

Min praktikplats är fantastisk. Jobbar som sagt med två stycken veterinärer och jag trivs jättebra med båda. De är trevliga, roliga och väldigt duktiga. Det här är den tredje veterinären jag har jobbat hos här Belgien och jag måste säga att alla, inklusive flertal veterinärstationer som jag har hälsat på här, har hållit en bra klass. Alla mina arbetshandledare har dock nämnt att de måste hålla hög standard då det finns så ytterst många veterinärer i det här landet, de måste se till att tillfredsställa kunderna för annars går de bara runt gatan till nästa. För er som inte vet så är det så att i princip alla kan söka in till veterinärlinjen här, du behöver inte ha gått några särskilda kurser osv. Vilket nog är den största skillnaden om man jämför med Sverige där du måste ha en viss kompetens samt riktigt bra betyg för att ens komma in på utbildningen.

Det har dock inte hänt något speciellt under perioden jag arbetat. Mestadels kollar man på när veterinären opererar samt hjälpa till med att hålla i djur och verktyg. Annars är det mest att städa, göra i ordning inför och efter operation, göra i ordning vaccin, sortera och organisera produkter och läkemedel, lite pappersarbete, bada hundar,  ge örondroppar till deras katt osv. Några kanske lite mer händelserika dagar var väl när jag och ”An den äldre” var tvungen att bryta oss in i en fårhage genom att hoppa över ett staket för att ägarna inte var hemma och inte hade ordnat något alls inför vårt besök. Det var visserligen helt meningslöst eftersom vi inte kunde få tag på fåret, för även om jag kan mycket så är jag inte en vallhund… Men roligt var det i alla fall. Har även varit med om ett akutfall där jag och ”An den yngre” fick åka ut och avliva en hund… inte lika kul, men det ingår i jobbet. Trivs som sagt verkligen jättebra och även i det lite mer tråkigare uppgifterna som att städa utbyter vi många skratt tillsammans.

Idag var det dock lite jobbigt, vi hälsade på ett gigantiskt stall med arabhästar för att kolla chipen på ett antal av dem och när jag såg dem fick jag en enorm hemlängtan till mina egna hästar. Saknar de så mycket… men jag får snart se dem igen, det har ju redan gått mer än halva tiden, det är helt sjukt!

Annars då? Träffade tjejerna i helgen. Vi åkte in till turnhout för att shoppa men det blev mer skratt och äta, haha… Underbart att se dem igen. Vi hade en helt underbar dag tillsammans! Igår var även jag, Elise, Ebba och Elises värdfamilj iväg på bio för att se The scorch trials premiären eftersom vi missade den i Sverige. Det blev dock lite kaos och vi missade första 15 minuterna, men vad gör det om hundra år?

Har det så fantastiskt bra här, så himla glad över att få vara här igen! Bästa praktiken verkligen!

Det var allt för nu, ha det bra! 🙂

12025281_10201026225335876_1288516817_n 12025452_10201026225055869_1883626304_n (sorry Ebba tog dina bilder… ;))

 

 

 

 

 

2 svar på ”Belgien levererar”

  1. Det låter som om du får vara med om mycket, trots att du inte tycker det händer något speciellt. På en vet station är det alltid något på gång. Bra beskrivning om dina arbetsuppgifter och det är också intressant vilka olika djur som din veterinär behandlar. Jag tror att det inte finns lika många andra sällskapsdjur än katt/hund+ Men det vore kul att få reda på. Ha det fortsatt intressant och spännande 🙂 // Anki

  2. Hej

    Det låter som om du faktiskt lär dig ganska mycket hos veterinärerna i Belgien. Jag är glad att du inte behöver vara mer på hundkenneln. Tror du att veterinärerna i Sverige skulle känna igen sig i arbetet? Jag skulle tycka att det vore kul för dem att jämföra.

    Jag är nyfiken på om det finns djursjukskötare på samma sätt som här och vad skillnaderna är. Fast det är jag det. Jag hoppas att filmen var bra trots att ni missade lite.

    Ha en trevlig helg.
    Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *