En dag på Krokodille Zoo – Danmark

Onsdag:

Igår var vi i djurhuset hela dagen. På förmiddagen va vi med en dansk klass och fick vara med dem när de skulle sköta djuren. Vårat uppdrag blev att ta vattenprover i alla akvarier. Det visade sig att det va höga värden av nitrit i vattnet i ett av akvarierna så vi fick göra ett delvattenbyte. Det verkar som att de bara byter vatten i akvarierna när de märker att värdena börjar bli höga, lite konstigt tycker vi. Vi va också med när de hade en avlivningskurs och fick se när de avfyrade en bultpistol. Efter lunch va vi ensamma i djurhuset och hade reptil-hantering. Vi fick hantera alla reptiler och lära oss hur man tar ut dem på rätt sätt. Det kändes också lite konstigt, för de gjorde inte riktigt som vi är vana vid.

Torsdag:

Idag har vi varit på Krokodille zoo. Vi åkte till Vilvorde i morse och därifrån tog vi minibussar till djurparken, men det var eleverna som fick köra skolans bussar. De hade massor av djur, såklart massa krokodiler men också pumor, papegojor, ormar, sköldpaddor, apor och ödlor. Det va jättevarmt inne hos djuren, typ 30 grader och jättehög luftfuktighet. Först fick vi gå runt och titta på alla djur och sen tog de också fram några ormar och krokodilbebisar som vi fick klappa på. Den sista ormen de visade va en typ 3 meter lång anakonda! Till lunch fick vi ta med en macka från matsalen som bestod av 80% frön så de var ingen höjdare. Vi hade också glömt att ta med något att dricka så de blev en väldigt lätt lunch.

Ett svar på ”En dag på Krokodille Zoo – Danmark”

  1. Hej. Det låter iaf som om ni får uppleva andra saker än ni är vana vid. Det är bra att ta med sig erfarenheterna med sig framåt. Ha det fortsatt bra. Jag har lagt in en kategori som heter Roskilde – 2023 Jag hoppas ni kan markera den när ni skriver inlägg. Ha nu en bra helg och fortsatt praktik. // Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *