Dag 3 & 4 i Belgien

Tisdag 26/3

I tisdags började vi morgonen med frukost och en cykeltur till kliniken. Vi har fått varsin cykel från våra familjer som vi ska använda för att ta oss från och till djurkliniken. Det tar ca. 15-20 minuter att cykla till kliniken så det är inte en jätte lång bit ifrån våra hem, vi börjar jobbet kl.09 varje dag och jobbar till 16 så det är heller inga jätte långa dagar. När vi kom fram till jobbet så fick vi kolla på en kastrering av en Tax som hette Lou. Det var en valp som väldigt framåt och ville bli klappad men efter att han blivit sövd och kastrerad så var han rädd och hade ont så han skrek väldigt mycket 🙁 Efter det så fick vi kolla på en sterilisering av en katt och då lärde vi oss att de flesta veterinärer gör på olika sätt så det finns inte ETT korrekt sätt man ska lära sig. Det finns tex. dem som gör 2 stygn medans andra endast gör 1. På förmiddagen var det också flertalet vaccinationer som stod på schemat så då fick vi stå med och kolla på det. Det kom flera hundar och katter den här dagen men endast en kanin, den skulle de dock endast göra en hälsokontroll på. Den sista patienten vi hade var en Perser katt som hette Gizmo, han hade problem med sina njurar så vi fick hjälpa till att göra ett ultraljud på honom och urinprov. Han fick sedan ligga kvar på kliniken med dropp tills hans ägare kom och hämtade honom senare på kvällen.

När jag kom hem från jobbet så spelade jag ett spel med dottern i min värdfamilj. Det var ett nederländskt spel där man skull hitta olika figurer på 8 olika plattor fulla med figurer och saker. Hon fick översätta allt till engelska, utan det hade det blivit lite jobbigt eftersom jag inte förstår nederländska. När vi hade spelat klart så var det kvällsmat och det serverades smörstekt lax med pasta, det smakade väldigt bra och efter en dag med jobb och mackor till lunch så satt det fint med riktig mat. Efter maten så hämtade vi upp Alva hos hennes familj och åkte och handlade mat. Deras mataffär var väldigt annorlunda ifrån vad vi har i Sverige, det var som en stor lagerlokal med en labyrint av hyllor. Det var ganska låga priser i affären jämfört med andra affärer i Geel sa min värdfamilj. Det fanns vääääldigt mycket sötsaker för ett billigt pris. Det var godis, choklad, kakor och annat snacks i big pack för en väldigt liten summa, så det var lite som en dröm för en sötsugen person som mig 😛 På vägen hem från affären tog vi en liten omväg så vi fick en liten sightseeing av Geel. När vi kom hem var det bara att packa upp allt vi köpt och sedan var det dags att gå och lägga sig.

Onsdag 27/3

Igår började vi vår dag på praktiken med flertalet vaccinationer, det kom rätt så många hundar men endast ett fåtal katter. Vaccinationerna tar inte så jätte lång tid så vi hinner träffa på väldigt många djur under förmiddagen då vaccinationerna oftast görs. Sedan fick vi hjälpa till vid en sterilisering av en hund. Sterilisering på hund sker inte riktigt på samma sätt som på en katt har vi lärt oss, på en katt gör man endast ett snitt och tar sedan upp äggledarna för hand och skär bort dem, man gör även några stygn då. På en hund så gör man det på ett snabbare och säkrare sätt. Man gör då två små snitt som kommer läka snabbt och smärtfritt för hunden och sedan går man in med verktyg och en kamera i hunden. Man tar alltså inte ut något ur hunden, allt sker inne i den. Kameran sitter på en liten stav som man för in och då kan man se på en skräm hur det ser ut inne i hunden och vart äggledarna sitter. Sedan använder man ett speciellt verktyg som bränner av äggledarna, man behöver då inte sy något inne i hunden eftersom man bränner ihop det istället. Det är mindre chans att få blödningar när man bränner än om man syr. Alva fick hjälpa till med det här, hon fick hålla en krok som gick igenom hunden och som höll i äggledarna som veterinären sedan kunde bränna av.

Efter det så fick vi kolla på när de tog ur en jätte stor tumör ur en hunds buk, de tog ur den för att sedan skicka den till labbet så de kan få veta om det var en godartad eller en elakartad tumör. När det var klart fick vi sluta och när jag kom hem så bakade jag och dottern i min värdfamilj brownies. Medans de var i ugnen så försökte vi lära varandra lite ord på varandras språk, jag lärde mig att lepel betyder sked. Efter att vi hade provsmakat browniesarna så pluggade vi lite, dottern har exams nästa vecka så hon måste plugga en hel del till det. Sedan blev det kvällsmat och då serverades det pasta bolognese. När vi hade ätit upp spelade vi spel och sedan fick jag se lite videos från när dottern var liten. Jag var väldigt trött så efter det gick jag och la mig.

// Molly <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *