Sista tiden

Hej!

Nu har vi varit i Graz i 3 veckor. Det har varit väldigt roligt och intressant. Den här veckan har vi gjort massa roliga och spännande saker. 

I söndags var det tävling/hästfestival här på skolan, där ston från landet tävlade i exteriörbedömning och de olika gångarterna. Det var även lite nummer under dagen där vi ex fick se voltige, hoppning med haflinger, islandshästar och massa mer. 

I måndags hade vi ridlektion för 2 elever på förmiddagen sen efter lunch fick vi titta på när en lärare tömkörde några hästar och titta lite på gångarterna och hur den jobba. 

I tisdags åkte vi till Piber. Piber är spanskaridskolans uppfödning där massa lipizaner är. Dom tränar även några hästar där innan dom ska till Wien. Det är

Både ridhästar, hingstar, körhästar, gamla hästar, ston med föl. Vi fick åka med när dom tränade några hästar i körning. Även ha en guidad tur på hela området. Efter lunch fick vi ha fölmys och rykta mammorna till fölen. Dom förberedde även för en tävling som skulle vara i helgen. 

I onsdags var vi också på Piber, även då var det träning med hästarna (körning) stalljobb, mys med föl och mammor.sen efter lunch fick vi även vara med och titta när dom tog graviditets på några ston, vilket var väldigt intressant. 

Idag torsdag har vi varit lediga men vi var nere i stallet och hjälpte till med lite stalljobb på morgonen. 

Om ska sammanfatta tiden här så har det varit väldigt roligt och lärorikt. Vi har fått uppleva nya saker så som orientering med häst. Vi har även lärt oss nya saker och fått se många nya och fina hästar. Vi har fått uppleva en hästhållning som är lite annorlunda mot vad vi är vana med. ”Hästarna får mera vara hästar” Hästarna och personerna här har varit så snälla och trevliga! 

Nu ska det på ett sätt bli skönt att komma hem, men det har varit väldigt roligt här så vi hade kunnat stanna ett tag till utan problem. 

 

Hälsningar Linnea och Moa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *