Arbetsdag på vilvorde

hej hej !! Christoffer här.

idag torsdagen den 3 Mars 2018

vi började med att äta frukost här på skolan och därefter tog vi partybussen till den andra delen av skolan och gick direkt till djur avdelningen.  väl där hade vi en samling med klassen vi är med och började dela upp oss. jag och Lukas fick gå med två elever till en del av stallet där vi fick fylla på två stycken påsar med 2,5 kg hö var, som sedan getterna ska ha. Getterna är väldigt stora med långa horn fast dem är jätte snälla och gillar verkligen att stå på bakbenen medans dem får sitt (kraftfoder). När vi var klara med det så gick vi tillbaka till djur avdelningen där det var full fart kan man säga, eftersom man är så många och det blir väldigt fort gjort men jag och Lukas hann med att skära lite grönsaker och frukt till deras jättesniglar som dem har två olika arter Kongo och Ghana sniglar. Vi bytte även vatten och så fick jag spraya vatten hos deras kungspyton för att hålla luftfuktigheten uppe men det uppstod lite problem med glasrutan gick inte att stänga so vi bad läraren Kennet om hjälp å allt löste sig.

Efter vi var klara med allt så gick vi med klassen till ett klassrum där vi satt och jobbade med lite olika saker jag arbetade med APL-uppgiften och dem andra med sina uppgifter då vi var klara med FFPn som danskarna håller på med. Vid lunch 11.30 gick vi upp en våning och åt dagens lunch var skivad potatis med något typ av fläsk har ingen aning faktiskt vad det var men gott var det iallafall. Efter lunch så fick vi ha praktiskt arbete första gången då vi har haft teoretiska uppgifter. Vi fick till uppdrag att ta isär en typ av låda som stod inne hos råttorna vilket tog väldigt lång tid cirka en timme ! då skruvarna var halvt trasiga vid huvudet så några gick inte att skruva ur men så småningom vart allt klart, så fick vi en ny uppgift som var att försöka komma på något som aktiverar deras kaniner lite mer, jag och Luckas påbörjade en steg upp till en hylla för att komma åt en till sittplats medans tjejerna började med typ två vägar som sitter ihop lutande i mitten så det blir som ett agility hinder som dem sedan ska ha en hö boll sittande under taket. därefter så var dagen slut och vi tog partybussen tillbaka där vi bor och klockan 6 så är det kvällsmat för dem som vill.

Det har snart gått två arbetsveckor och nästa vecka på torsdagen är det hemresa som gäller. hoppas ni har det bra hemma i Sverige så hörs vi/ Christoffer 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *