Äventyr med fisk

Sovit bra första natten i Norge och vaknade vid nio tiden så hade en lugn morgon. På grund av att vi måste sitta i karantän i 48h så får vi besöka en fiskfarm idag istället för att besöka skolans djurstallar.  Efter att vi hade ätit lunch så bar det iväg till att åka till en fiskproduktion ca 30 min från skolan. Det är väldigt blåsigt här ute vid kusten så vi satte på oss varma kläder. Deras produktion gick ut på att föda upp enorma Kveite fiskar ( hälleflundra) som inte var det lättaste jobbet då det är bottenfiskar som endast släpper rom vid speciella förhållanden. Vi fick kolla på de vuxna fiskarna och de mindre fiskarna som växte till ca 30 cm innan de skickas till en annan uppfödning i söder. Efter det  så körde vi ner till Rørvik där vi besökte ett fisksalteri där de bland annat tog in fisk från fiskebåtar/fartyg och rensade fisk till att saltas och lagras som de sedan skickade till Portugal, Spanien och Brasilien. De rensade även fisk till privata ställen så som restauranger eller privat personer. Vi tog en tur till affären för att köpa till snacks för kvällen och det var väldigt dyrt! 30 kr för en dricka och 50 kr för en påse chips. Innan vi tog oss hemåt så åkte vi ner till hamnen igen och fick en guidad tur på en av de större fiskebåtarna. De fiskade runt Island, Grönland, Irland och Svalbard med den båten och tjänade stora pengar.
Snart så ska vi gå och äta kvällsmat och även gå på ett café de har på tisdagar och äta våfflor! Har även fått ett schema över hur vi ska jobba om dagarna så imorgon så börjar vi antingen jobba på häst, kor eller akvakultur.

Ha en fortsatt trevlig vecka
Med vänliga hälsningar Jennie

( Anki! Vi kan inte lägga till bilder till våra inlägg för att biblioteket är fullt med gamla bilder)

Ett svar på ”Äventyr med fisk”

  1. Nu är Kvinnerstaelever iväg på många olika håll. Kul att läsa om alla äventyr som ni är med på. Ni kommer att ha mycket att berätta för varandra när alla är tillbaka i skolan igen efter påsk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *