Ny vecka, nya saker att lära sig.

Nu har vi börjat på vecka 2 här i Belgien och har kommit in till rutinerna samt dagliga sysslor på kliniken. Bland annat hur man ger alla verktyg och saker de behöver till operationen då man inte får röra något innanför pappret de förvars i eftersom det behöver vara helt sterilt. Detta var till början lite klurigt då man inte heller får röra bordet som den sterila duken ligger på(operationsbordet). Jag har även fått lära mig tekniken med att tvätta huden där man ska skära för en operation detta var också klurigt i början men jag börjar få in snittsen på det med. Även att jag har kommit in i rutinerna så lär jag mig en massa varje dag.

Idag var det 2 operationer som stod lite mer ut, en kastrering av en hanhund som var första gången jag var med på det och en annan typ av knäoperation än den vi gjorde förra veckan. Denna typ av knäoperation var riktigt bra för djuret då det läkte snabbare med denna var mycket mer blodig än än den andra.

Till slut börjar det bli höst här med så tar med en bild som jag tog på vägen hem från praktiken.

Mvh Nora

2 reaktion på “Ny vecka, nya saker att lära sig.

  1. Anki

    Bra jobbat med steriltekniken. Det är lite att tänka på i början men sen blir det rutin. Fortsätt att lär dig allt du kan.

    Svara
  2. Camilla

    Låter klurigt med tvättningen men du verkar ha förstått hur du ska göra. Du verkar få vara med på väldigt många operationer. Det är riktigt kul.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *