Andra lagar, nya möjligheter

Här i Belgien har de andra lagar och detta gör att man får helt andra möjligheter att lära sig nya saker som här får jag blanda medicin, ge sprutor under huden men även i droppet samt ge medicin i munnen. Detta är alla saker jag inte får göra i Sverige men får göra här.

Jag får även vara med och se hur det går till på olika operationer, jag har varit med på sterilisering av katter samt knäoperation av en hund, även assisterat vid rönken. Sen får jag såklart göra de dagliga sysslorna  som att städa en massa, rasta hundarna (även de som har dropp så det är en teknik att gå med dem), ge dem foder och vatten, plocka upp varor och ja assistera vid undersökningar.

Idag efter praktiken cyklade jag och Yannik (han som jag bor hos) till en bonde han brukar hjälpa till hos. Den bonden hade runt 80 mjölkkor och odlade majs och kryddor/örter. En stor skillnad är att  här gav de korna potatis, betor, morötter och majs som foder istället för pelleterat. Där skulle jag kunna få vara med och mjölka någon eftermiddag om jag ville. På gården fick jag också sitta i en av traktorerna bara för en bild.

Mvh Nora

2 reaktion på “Andra lagar, nya möjligheter

  1. Anki

    Intressant och lärorikt med så mycket operationer och att du får assistera och genomföra olika moment. Bara de bästa eleverna får göra sånt 🙂
    Jag har skickat ett meddelande till dig och de andra hur ni ska gå tillväga för att lägga upp bilder på instagram. Hoppas ni får möjlighet att lägga upp några intressanta bilder. // Ha bra dagar

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *