Studiebesök på stuteri

Idag började dagen lite jobbigt då vi inte visste vart vi skulle samlas. Men efter att ha pratat lite fixade det sig och vi fick en mini buss till stuteriet , där mötte vi upp den klassen vi var där med. Stuteriet var ett av Danmarks bästa stuterier, alla hästar var ute dagligen, de hade fina lösdrifter och stora hagar, runt 60 varmblodshästar. De hade även en ”fantom” en träbock iklädd i läder som hingsten får hoppa upp på för att man ska samla in sperma så man kan inseminera ston sedan. Denna metod ger mindre skaderisk för människor och djur, smittorisken blir även mindre och det kan bli mer avkommor av en hingst vid denna metod än vid naturlig betäckning.

Vi kom tillbaka till skolan vid 11 där vi åt och slutade då våran lärare behövde gå. Efter att vi hade ätit blev vi tillfrågade om vi ville rida, först blev bara hästtjejerna det men när jag skulle följa med och mata mitt lamm blev jag också erbjuden. Jag fick rida ett fint friser sto som var väldigt vänligt. Efter ridningen så matade vi mitt lamm som heter Spenser. Det har blivit stor skillnad från lördag morgon då han inte ens kunde ställa sig eller stå själv då han skakade så mycket. Idag kunde han resa sig själv, stå själv, han kunde till och med gå några steg! Han fick även en spruta med selen imorse så nu hoppas vi på att han blir bättre. Jag ska fortsätta mata honom efter skolan.

Mvh Nora

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *