Idag var en bra dag!

Hej alla glada människor!

Som Josefin skrev så hade vi strul igår på andra skola. Dagen började med att de hade skrivit fel på vårat schema och sedan visade sig att våran lärare inte skulle komma först kl 9, vi var där ca 8. Efter en del prat i expeditionen och en hel del väntan så fick vi gå ner till deras djurhus. Där var det lite kaos då det var många ”prova på” elever där. Vi hade en ny lärare som var väldigt stressad och gjorde inte kaoset bättre. Efter lunch var vi dock med en annan lärare och skulle köra maskin som var väldigt rolig, ingen av oss hade kört en sådan innan. Läran var väldigt sprallig och ”hotade” oss med att han skulle doppa oss i en vattenpöl om vi spillde ut vatten från som stod på lastpallen. Den här lektionen gjorde oss på bättre humör.

Idag, onsdag, var alla 5 på andra skolan. På morgonen fick vi hantera deras råttor en del, de var väldigt tama då de hade tagit hanterings-råttorna och fött upp dem utan mamma så att de ska lita till 100% på människor. Efter hanteringen fick vi i djurgruppen fixa hos råttorna som innebär att byta vatten, ge mat, ge ”godis” för aktivering och göra i ordning nya rena burar. Medans vi gjorde detta var hästgruppen i stallet och fixade.

När vi var klara med detta fick vi veta att det var en klass med små barn som var där och hälsade på. De små barnen skulle samlas i ett klassrum och vi skulle ta med olika djur som de skulle få klappa, de djur vi tog med var råttor, marsvin med ungar, kanin och en skäggagam. Barnen var mycket fascinerade över djuren och ville mer än gärna klappa några gånger extra.

Efter att barnen hade gått och vi hade släppt in djuren igen, var det lunch innan nästa klass med ungdomar som skulle kolla på skolan kom, denna gång skulle de kolla i djurhuset och vi skulle hålla i djuren för att klappa och även försöka svara på frågor.

I slutet på dagen kollade vi på djuren lite och diskuterade om dem, bland annat vilka en vanlig privat person får äga som husdjur i Danmark. Visste ni att man får äga silkesapor som husdjur även om det inte är optimalt för djuren men man får du inte ha giftiga ormar som vi får i Sverige? Tillslut fick vi i djur testa köra lite mer maskin och även testa en med en klo som man kunde stänga och öppna. Här fick vi testa att greppa runt en spånbal och flytta på den. Vi fick även lära oss hur man byter redskap och vilka säkerhets saker man behöver tänka på. Under den tiden vi fick köra maskin så tog hästeleverna hand om en vit häst.

Bilderna från höger till vänster: maskinen vi körde igår, en av 2 av råttorna, de 3 marsvinsungarna(vi döpte dem till Henry, Haley och Harry), hästen som de skötte om och maskinen vi körde idag. 

Tack för mig! Mvh Nora

 

2 reaktion på “Idag var en bra dag!

  1. Anki

    Vilken skillnad på djurlagar, att få ha silkesapor som husdjur verkar inte vara en så bra idé. Behöver väldigt stort utrymme. Bättre med giftiga ormar? 😉 Anki

    Svara
  2. Camilla

    Alltså för mig känns ju både silkesapor och giftormar som galna husdjur men men det är jag det. Kul att de också har studiebesök på sin skola som vi har. Söta marsvin måste jag säga.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *