Hälsning från hästjejerna i England

Hej, Hej Sverige! Nu är vi inne på våran andra vecka här. Man har kommit in lite bättre i rutinerna nu, det känns som att man jobbar och har något att göra istället för att bara stå och vänta på uppgifter. I början när man inte känner till alla rutiner så vågar man ju knappt ta i något. Det är lite skillnader i England jämfört med hemma i Sverige, bl.a. då att hästarna står inne nästan hela tiden, undantag för lektion eller att gå i skrittmaskinen. Det är några hästar som får gå ute några timmar om dagen, bl.a. fölstona och unghästarna. Eftersom hästarna står inne så länge så mockar man väldigt mycket. Eller ja, man mockar morgon (och kväll? Vet inte, får kolla det) sedan så hämtar man en mockhink och plockar upp skiten (skip out”) under dagen och i stort sett varje gång de är inne hos hästen för att borsta, rida osv. Sedan går hästarna här på någon form av fri tillgång, d.v.s. när man fodrar så slänger man in en famn full  med hö som man bedömer räcker till nästa fodring, lite skillnad från foderstats lektioner på hästkunskapen! 😉

Idag skulle vi ha ridit för första gången hit hills men det verkar inte riktigt bli något med det, inte än iaf. Vi har nämligen schemalagt att vi ska rida 1 gång i veckan, men jag skulle inte säga att vi red förra veckan direkt. Vi hade då våran ”Riding Assessment”, d.v.s. de ville se oss rida. (Typ, Start, Stopp, Sväng och rida alla gångarter) Det hade dom inga problem med men våra hjälmar var tydligen inte godkända så vi skulle få låna hjälmar, då verkade det inte som något problem. Idag fick vi veta att de tydligen inte har några hjälmar att låna ut eftersom de heller inte är godkända, så vi får se hur det blir med det.

Så istället för ridning idag fick vi hjälpa till att pyssla om en stackars åring som de hittat springandes vid vägen. (Som polisen tänkt skjuta…) Stackaren var helt ingrodd av skit och bajs, väldigt tanig och dan men jättetrevlig och lätthanterad. Efter ett bad så såg hon riktigt vacker ut. Hon döptes snabbt till Whinnie the poo eftersom ho gnäggade hela tiden och var täckt av bajs. Sedan fick vi som en liten ”teori lektion” av veterinären som gick igen lite saker med oss och Heidi blev ofrivillig volontär till att injeksera hästen med preparat mot parasiter.

Hur är aprilvädret därhemma? Själv har vi nästan Sommar, Sol och Bad känsla här i England. Vi har haft det väldigt soligt med extremt lite regn. Rätt underbart om man får säga det själv.

// Johanna & Heidi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *