Äntligen en hälsning från Irland

Hej alla där hemma!
Nu har vi fått tillgång till Internet på skolan och kan äntligen skriva vårt första blogginlägg. Vi har varit här i 10 dagar och det känns som att vi har hunnit med ganska mycket på den tiden. Vi bor på internatet på Gurteen College där det finns häst- och lantbruksinriktning. När vi kom hit hade eleverna fortfarande påsklov så vi jobbade i stallet tillsammans med stallpersonalen som bestod av två tredjeårselever och en förstaårselev. Hästarna hade också haft lov i en vecka så vi skulle börja sätta igång dem igen. Vi red flera hästar av olika ras och typ och kunde ta oss tid att lära känna hästarna på egen hand då vi inte red inför instruktör. Vi fick hästarna att jobba ordentligt och tjejerna som red med oss tyckte vi var väldigt duktiga ryttare, vilket självklart var roligt att höra!
Roisin, en av tjejerna som jobbade i stallet visade oss runt på hela anläggningen och vi fick träffa både nyfödda lamm och kalvar. Vi fick även mata dem med nappflaska och de var så mysiga.
På fredagskvällen följde vi med tjejerna till Athlone för lite mat och shopping vilket var mycket trevligt. Vi jobbade i stallet även under helgen och på söndagskvällen kom eleverna som bor på internatet tillbaka. Det blev en sväng till den lokala puben ”Glue pot” tillsammans med dem. Alla är jättetrevliga och tar hand om oss väl.
På måndagen deltog vi i vår första ridlektion tillsammans med förstaårseleverna. Vi gjorde vad de kallar ”flatwork” och det innebär i princip vanlig dressyrträning. Under veckan som gått har vi också hunnit hoppa olika slags hinder i olika övningar med ett visst syfte. Hoppningen har än så länge varit inriktad på ”cross country” vilket enkelt översatt är terränghoppning. Eftersom de flesta ryttare här på Irland är hoppryttare så är i stort sett all ridning förberedande för ”showjumping” eller ”cross country”. Vi rider därmed alltid i hoppsadel vilket har funkat bra men Ebba saknar sina långa stigläder…
Vädret har varit väldigt skiftande och det kan gå från strålande sol och blå himmel till spöregn och blåst på nån minut. Tanken var att vi skulle rida ut någon dag men det har inte blivit av då vädret inte har varit på våran sida.
Vi trivs bra här och det går ingen nöd på oss. Hoppas ni har det bra där hemma så hörs vi snart igen!
Hälsningar Karolina & Ebba

Stallets ena stallgång

IMG_2856

En reaktion på “Äntligen en hälsning från Irland

  1. Anki

    Härligt att internet funkar nu. Underbara Irland med dess skiftande väder, jag känner igen det. Kul att ni får ta hand om stallet och hästerna så mycket och det är alltid nyttigt att fördjupa sig i något, i det här fallet hoppning, det lär man sig mycket på. Sköt om er och ha de fint. Hälsa alla… kram Anki

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *