Lördag 5/3 -Hästeleverna, Roskilde

Hej! Vi får ursäkta för dålig uppdatering, men vi somnade så fort vi kom hem på rummet igår (fredag) när vi slutat. Vi gjorde inget särskilt utan vi fixade bara vanliga stallsysslor.
Idag är det en efterlängtad lördag, och vi sov länge tills vi vaknade av värsta skottlossningen utanför vårat rum. Vi insåg snart att det inte var så allvarligt, det var bara ett gäng som sköt lerduvor på åkern!
Helgen är helt oplanerad, förutom att jag och Emma skulle rida. Tyvärr är Emma ganska hostig och har dessutom ont i foten så jag (Alicia) red ensam idag. Jag red en liten häst som heter Magoo aka Mongo. Hon var ganska tjafsig men vi avslutade ganska fint och avslappnat. Anledningen till att vi kallar henne Mongo är för att hon är expert på att slita sig när man går till/från hagen eller till och med i stallgången. Sparkas gör hon också om hon känner för det. En ouppfostrad, dryg liten dam. Vi tror hon är ganska ung också med tanke på hur hon känns i ridningen, outbildad och går mest rakt fram.

Vi har märkt att det är lite annorlunda säkerhetstänk här på denna skola jämfört vad det är på Kvinnersta. En bra grej är att här i Danmark använder man hjälm vid ALL hästhantering, även när man leder ut hästar i hagen. En mindre bra grej, tycker vi, är att hästarna har grimma på sig dygnet runt, även i boxen över natten. Vi tänker att det finns risk att fastna i saker. Men tydligen är det en lag här i Danmark ifall hästar rymmer så är de lättare att få tag på om de alltid bär grimma.

Nu har vi iallafall ätit middag. Vi blev lite besvikna då vi trodde vi skulle få laga egen mat på färska råvaror men vi fick färdiga matlådor i plastförpackningar som man värmer i mikron.
Vi planerar att ha lite mello-mys ikväll och försöka umgås med varandra, sova ut och passa på att bara ta det lugnt nu resten av helgen.
Vi saknar verkligen alla hemma i Sverige och hoppas ni mår bra!
/Alicia & Emma

En reaktion på “Lördag 5/3 -Hästeleverna, Roskilde

  1. Majsan Jonsson

    Det är ju tråkigt att höra att ni är sjuka. Då är det kanske tur att ni har haft en lugn helg att vila er på. Hoppas att ni kryar på er och att ni får en trevlig vecka. Hälsa Pernille om ni träffar henne. Ha det gott// Majsan

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *