Belgien levererar

Hej!

Nu är det bara 5 hela dagar kvar här i Belgien. Det har gått otroligt fort och vi har hunnit med massor på den korta tiden vi varit här. I lördags var jag, Fanny och ”våra” familjer i huvudstaden Bryssel och gick en rundvandring. De ville visa oss de viktigaste platserna i Bryssel och vi såg bland annat kungliga palatset, stadshuset, regeringsbyggnaden och katedralen. Det var kallt och det regnade emellanåt men det blev ändå en lyckad dag. Vi såg många vackra byggnader och lärde oss en del om Belgien. Och så blev det lite shopping också.

20150321_122229858_iOS20150321_114836889_iOS

Igår (söndag) var det bara jag, Fanny och föräldrarna i ”våra” familjer som åkte på en utflykt till havet. Vi stannade först i en mysig liten stad som heter Brugge. Det är en populär turistort med chokladbutiker i varenda gathörn, vilket vi inte ogillar direkt. Har aldrig i mitt liv sett så många olika sorters choklad och i alla dess former. När vi hade ätit vår medhavda picknick så åkte vi vidare mot havet och Oostende som är en stad precis vid kusten mot Storbritannien. Vi parkerade bilen och tog en promenad ut på piren och satt i solen en stund. Det var klarblå himmel och sol, och med vetskapen att det snöade hemma i Sverige för bara någon dag sedan tänkte vi att vi har det ganska bra här. Sedan gick vi på stranden och hittade några fina snäckskal som vi sparade som souvenirer.

På kvällen ville de visa oss en restaurang som heter Koekoek, där man bara kan beställa grillad kyckling och man äter den med händerna. De tyckte det var väldigt speciellt men jag och Fanny är vana att äta kyckling på det viset så vi demonstrerade gärna våra färdigheter. Vi fick en halv kycklng var och det var nog den godaste kyckling jag har ätit! Fanny och jag blev även osams om vem av oss som skulle flörta med den gulliga servitören men jag tänker inte berätta hur det slutade. Vi är i alla fall vänner igen och vi har lovat oss själva att vi en dag ska komma tillbaka till restaurangen. Så gott var det! Efter en oförglömlig dag somnade vi båda i bilen på väg hem. /Karolina

20150322_141558643_iOS          20150322_141649693_iOS 20150322_164622867_iOS 20150322_140426115_iOS

Ett svar på ”Belgien levererar”

  1. Hej Karolina

    Tja, vad gör man inte för söta servitörer eller hur ;)? Som historielärare blir jag ganska nöjd över att ni tog en historisk tur. Belgien har ju hängt med ett tag genom några krig om man säger så. Waterloo och några andra kända slag har ju skett i landet.

    Det såg väldigt skönt ut vid havet också.

    Ha det gott och trevlig resa hem.
    Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *